Yunet
 

Sport

Prijateljski meč: OFK“Bačka” – FK “Radnički 1912” 2 : 1

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. jul 2022. • 00:00 •

Prijateljski meč:  OFK“Bačka” – FK “Radnički 1912” 2 : 1

Nekadašnji superligaš, a prošlogodišnji fudbalski prvoligaš iz Bačke Palanke ekipa “Bačka” bila je domaćin somborskoj ekipi “Radnički 1912” u sredu uveče.

Na gradskom stadionu u Bačkoj Palanci viđena je, posebno u drugom poluvremenu, zanimljiva fudbalska utakmica, koja je završena na kraju pobedom domaćina sa 2 : 1.

U na momente, dosadnom prvom delu utakmice, tek povremeno se dalo primetiti da su na terenu jedan bivši superligaš i ekipa koja ima ambicija za visok plasman u srpskom ligaškom severu. Ipak drugi deo utakmice je bio prilika da oba trenera vide dobre a i loše strane svojih ekipa.

Krenulo se ofanzivnije i sa nekoliko pravih prilika na obe strane, publika je očekivala i golove. Prvi su postigli gosti ali gol je poništen zbog ofsajda. U trenucima kada je “Radnički 1912” imao inicijativu, jedna greška odbrane daje priliku domaćina koji oni koriste i dolaze u vođstvo. Posle toga usledila je otvorena igra sa obe strane, mnogo više trčanja i dobrih akcija. Iz jedne takve i preciznog udarca Glišovića, “Radnički 1912” izjednačuje. Ali odmah u prvoj akciji posle polaska sa centra, domaćin koristi još jednu grešku odbrane somboraca i ponovo dolazi u vođstvo. Treneri su do kraja izmenjali dosta igrača na terenu, koji nisu uspeli da promene rezultat i ostalo je konačnih 2 : 1 za “Bačku”.

Trener Savo Pavičević trener “Radničkog 1912” je imao priliku da vidi kao što smo rekli i dobre, a i loše strane svoje ekipe i zna sigurno šta treba da se ispravi do početka takmičenja. Sledeća prijateljaska utakmica za somborce je suret u Novom Sadu sa ekipom “Mladost GAT” u sredu 3. avgusta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena