Yunet
 

Sport

Sve je spremno za početak fudbalskih takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina i u Vojvođanskoj ligi Sever

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. jul 2022. • 00:00 •

Sve je spremno za početak fudbalskih takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina i u Vojvođanskoj ligi Sever

Održani su poslednji sastanci fudbalskih konferesija u Fudbalskom savezu Vojvodine, raspored se zna i sve je spremno za početak takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina i u Vojvođanskoj ligi Sever. Rukovodstvo Saveza na čelu sa generalnim sekretarom Miodragom Cvijićem je na sastanku koji je održan u Novom Sadu, predstavnicima svih klubova Srpske lige Vojvodina, predočio još jednom uputstva u vezi rada trenera u novoj sezoni kao i svih sudija.

Naglašeno je da svi klubovi moraju imati pionirske, kadetske i omladinske selekcije,, koje će imati svoja takmičenja. Svaki šef stručnog štaba mora imati UEFA A licencu a pomoćnik B licencu. Posle su i izvučeni takmičarski brojevi za klubove i napravljen je raspored takmičenja po kolima. Prvenstvo počinje 1.kolom 13. i 14. avgusta a prvi deo se završava 15. kolom 19. i 20.novembra. Odlučeno je da 6 klubova igra nedeljom kao domaćin, a to su “Kabel” Novi Sad, “Radnički” Zrenjanin, “Tisa” Adorjan, “Podunavac” Belegiš, “Borac” Šajkaš i “Stanišić”.

Predstavnici somborske opštine su “Radnički 1912” i “Stanišić”. Ekipa iz Sombora prvo kolo u sredu 13 avgusta gostuje u Pančevu ekipi “Dinamo 1945”, dok je “Stanišić” u nedelju 14.avgusta domaćin ekipi “Hajduk 1912” iz Kule. Opštinski derbi u prvom delu takmičenja igraće se u 12. kolu u nedelju 30. oktobra. u Stanišiću.

Sličan sastanak je održan u Vrbasu za predstavnike klubova koji će se takmičiti u Vojvođanskoj ligi Sever. Na sastanku za predsednika je izabran Zoran Dudvarski predstavnik ekipe “Mladost” iz Turije, dok je njegov zamenik Zoran Ninić iz Vrbasa. Ivan Bošnjak je komesar takmičenja, a Srđan Zavišin je zadužen za suđenje. Predstavnik somborske opštine je “Sloga” iz Čonoplje i igraće uvek subotom. U 1. kolu 13. avgusta ”Sloga” gostuje u Vrbasu istoimenoj ekipi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena