Yunet
 

Sport

“Seoske sportske igre 2022” biće održane u subotu u Riđici

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. jul 2022. • 00:00 •

“Seoske sportske igre 2022” biće održane u subotu u Riđici

U subotu, 30. jula u Riđici će se održati “Seoske sportske igre 2022”. Ovu manifestaciju zajednički organizuju Sportski savez Srbije, Sportski savez grada Sombora i grad Sombor.

“Seoske sportske igre“ pokrenute su 2019. godine od strane Sportskog saveza Srbije kako bi se vratili pravim vrednostima, očuvali tradiciju, kako bi se seosko stanovništvo rekreiralo, promovisali sport i fer-plej. Grad Sombor je domaćin okružnog takmičenja od 2020. godine. Kako najavljuju iz Sportskog saveza grada Sombora za sada su za takmičenje u Riđici prijavljena tri sela, Kljajićevo, Riđica i Gakovo.

Ekipe će se nadmetati u devet disciplina: bacanje kamena sa ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, mali fudbal, odbojka, šah, poligon (trčanje preko prirodnih prepreka), narodno rvanje ( kategorije 75 kg, 75 – 85 kg i preko 85 kg). Početak takmičenja je predviđen je u 9.30 časova. Da podsetimo, najbolja je prošle godine bila ekipa Kljajićeva a pre njih 2020.Gakovo. Kljajićevo je bilo 6. u finalu a Gakovo pre njih je bilo 4.

Pobednici opštinskog takmičenja plasiraju se u finale koje se održava poslednjeg vikenda avgusta, traje dva dana, a mesto finala za 2022. godinu biće naknadno saopšteno. Pobednik finalnog takmičenja osvaja glavnu nagradu – izgradnju rukometnog terena u selu pobednika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad