Yunet
 

Sport

Prijateljski meč – FK “Radnički 1912” : FK “Hercegovac” 6:0

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. avgust 2022. • 00:00 •

Prijateljski meč – FK “Radnički 1912” : FK “Hercegovac” 6:0

U prvom prijateljskom meču za novu sezonu, a na svom stadionu, ekipa FK “Radnički 1912” pod vođstvom novog trenera Save Pavičevića pobedila je vojvođanskog ligaša ekipu FK “Hercegovac” iz Gajdobre rezultatom 6:0, poluvreme 2:0. Strelci su bili Đurđev (’38), Žiža (’45), Jovanić (’53),Juhik(’62 ’80) i Matijević(’88).

Domaća ekipa susret počela je sa drugom postavom i igračima koji su imali manju minutažu na prethodna 3 odigrana prijateljska meča, u kojima je somborski srpskoligaš pretrpeo poraze od “Bačke” u Bačkoj Palanci,, “Radničkog” u Sremskoj Mitrovici dok je nerešeno igrao sa “Bačkom” u Subotici.

U prvih 20-ak minuta se već videlo da je i ova postava prejaka za ekipu iz Gajdobre. Igralo se uglavnom na polovini gostiju, postignut je brzo i gol ali je poništen opravdano zbog ofsajda. Prva šansa za goste viđena je u 23 minutu a završila se neopreznom intervencijom golmana Pehilja koji ruši napadača Hercegovca i sudija dosuđuje najstrožu kaznu. Ipak Pehilj ispravlja grešku i brani udarac sa 11 metara.

Posle se nastavlja po starom , stalna inicijativa igrača u crvenim dresovima i prvo poluvreme se završava sa 2 : 0 golovima Đurđeva u 38 i Žiže u 45 minutu.

U drugom delu ista slika. Pavičević malo menja sastav i na teren ubacuje i kapitena Antunića i znalo se da će biti još golova. Seriju počinje Jovanić u 53, nastavlja Juhik u 62. i 80. a završava Matijević u 80. minutu za konačnih 6 : 0
Očekivana pobeda ali itekako dobro došla za somborsku ekipu u ovom periodu priprema. Po informacijama sledeći sparing partner “Radničkom 1912” je ekipa “Mladost Gat” iz Novog Sada koja se takmiči u Super ligi Srbije. Susret se igra u sredu u Novom Sadu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena