Yunet
 

Sport

”Kafe bar Arvaji“ iz Srbobrana pobednik “Otvorenog prvenstvo grada Sombora u basketu“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. avgust 2022. • 00:00 •

 ”Kafe bar Arvaji“ iz Srbobrana pobednik “Otvorenog prvenstvo grada Sombora u basketu“

U finalima “Otvorenog prvenstvo grada Sombora u basketu – Sombor 2022” pobednici su bili ”Kafe bar Arvaji“ iz Srbobrana u seniorskoj konkurenciji i „Protokol“ u kadetskoj konkurenciji.

Po odluci organizatora Sportskog saveza grada Sombora ovogodišnji turnir umesto u dva dana igrao se samo jedan i to u nedelju 31. jula.

U popodnevnim časovima turnir su započele kadetske ekipe. U dve grupe je razvrstano 5 ekipa i do finala su došle ekipe “Protokol” i “Ballers”. Bolja u finalu to jest pobednik turnira je ekipa „Protokol“ u sastavu Nikola Vuković, Stefan Krstanović i Aleksa Vukeljić. Druga je ekipa „Ballers“ koju su činili David Futo, Lazar Sovilj i Nikola Čavić. Treće mesto osvojila je ekipa „Crna trojka“u sastavu Strahinja Mlađan, Nikola Egić i Mile Kecman. Za najboljeg igrača kadeta proglašen je Nikola Vuković iz ekipe “Protokol”.

Turnir u seniorskoj kategoriji je bio igran pred prepunim tribima od samog početka. U konkurenciji je bilo 13 ekipa. Do same završnice, duboko u noć, plasirale su se ekipe „Kafe bar Arvaji“ iz Srbobrana i „Vrbas 3×3“. Lakše nego što su očekivali svi posetioci, finale je dobila ekipa iz Srbobrana rezultatom 21 : 10.

“Kafe bar Arvai” činili su Jovan Antić, Predrag Radovanović, Mihajlo Vukomanović i Marko Jovičić i može se reći da su pokazali odličnu igri i sasvim zasluženo osvojili pehar za pobednika i nagradu od 120.000,00 dinara. Drugoplasiranu ekipu činili su Uroš Čiča, Dejan Janjić i Danilo Mijatović, dok je treće mesto ove godine osvojila ekipa “Baku 3×3” koja je bila u stvari reprezentacija Azerbejdžana. U meču za bronzanu medalju pobedili su sombrsku ekipu “Grupa Građana” u sastavu Vojnović, Vukolić, Dmitrović i Rnjak.

Otvoreno prvenstvno grada u basket održano je uz podršku Grada Sombora, Sportskog centra „Soko“, SU Student Sombor i Košarkaškog kluba „Džoker“ iz Sombora.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jovan Antić iz ekipe „Kafe bar Arvaji“ a pobednik u šutiranju trojki je bio Dejan Ilić.

Za najbolji potez turnira, proglašeno je zakucavanje igrača iz ekipe „ Baku 3×3 “ iz Azerbejdžana, Endar Poladkhanlija.

Nagrade i priznanja najboljima su dodeljivali Zoran Bojić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora i Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća zadužena za sport, omladinu, decu i zdravstvo. Mora se spomenuti i to da je završnicu turnira pratio i dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić reprezentativac Srbije i član „Denver Nugetsa”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena