Yunet
 

Sport

Spider badminton klub “Speeder” osvojio šest medalja u Mađarskoj

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. avgust 2022. • 00:00 •

Spider badminton klub “Speeder” osvojio šest medalja u Mađarskoj

Međunarodni turnir serije 500 bodova u krosmintonu koji se organizuje u Kiškunhalašu u Mađarskoj redovna je stanica somborskih krosmintaša. Boris Jerković i njegova ekipa “Speeder” je ove godine bila veoma uspešna i na turniru, koji se razlikuje od drugih jer se igra na pesku, osvojila je 6 medalja.

Boris Jerković je bio najuspešniji takmičar, sa osvojene dve titule: pojedinačno i u kategoriji mešovitih parova sa Alidom Jerković. Sa novih 500 bodova Boris će se popeti na peto mesto svetske rang liste. Alida je nastupila i u kategoriji seniorki, ali je takmičenje završila u grupnoj fazi. Uroš Lukač je osvojio treće mesto u kategoriji do 14 godina. Selena Stojačić je osvojila bronzu u kategoriji ženskih parova sa Vivien Racz-Fodor.

Selena je nastupila i u kategoriji seniorki, ali nije uspela da se plasira dalje od grupne faze. Simana Matković je bila trećeplasirana u kategoriji veteranki, dok je u mešovitim parovima bila srebrna u paru sa Salmaši Janošem. Na turniru su nastupili i Slobodan Jerković u kategoriji veterana i Stevica Lukač u kategoriji amatera ali bez značajnijih uspeha.

Već za dve nedelje, 13. avgusta somborski “Speeder” će premijerno organizovati međunarodni turnir serije 500 bodova pod nazivom “Sombor Hexagon”, na terenu FK “Dunav” u Bačkom Monoštoru, u okviru “Bodrog Festa”. Biće to prvi turnir na kome će se igrati krosminton na terenima koji se ukrštaju, formirajući veliki šestougao. Nakon Hexagona somborski klub ugostiće ponovo vrhunske igrače i na “Serbian Openu”, koji je zakazan za 3. septembar ove godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena