Yunet
 

Sport

„Beach volley” u centru grada ponovo oduševio Somborce

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. avgust 2022. • 00:00 •

„Beach volley” u centru grada ponovo oduševio Somborce

Grad Sombor je proteklog vikeda bio centar srpskog beach volleya. Najbolji srpski igrači, reprezentativci Srbije pa i nekoliko ekipa iz inostranstva su na veoma atraktivnoj lokaciji, u centru našeg Ravangrada, vodili veoma uzbudljive mečeve na peščanom terenu na Trgu Svetog trojstva.

Zahvaljujući podršci Grada Sombora, SC “Soko”, kao i drugih pokrovitelja ovog sportskog spektakla somborci su i subotu i nedelju, po velikoj vrućini tokom dana ali I prijatnim večerima bodrili majstore ovog sporta. Završnici turnira su prethodili mečevi po grupama, koji su igrani na jedan set do 25 poena, da bi se od polufinala igralo na dva dobijena seta do 21 poen.
Do same završnice u ženskom finalu igrali su parovi Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić protiv sestara Tamare i Marije Miljević. Ove večeri bolje u svim elementima su bile sestre Miljević srpske reprezentativke iz Novog Sada I pobedom od 2 : 0 u setovima osvojile prvo mesto.

Tamara i Marija Miljević

U poslednjem meču turnira , muškom finalu igrali su par Vukašin Rajković i Marko Makarić niško novosadska kombinacija, protiv para iz Republike Hrvatske koji su činili Toni Bačić i Karlo Leon. Srpski par je dominirao tokom celog meča o dobio ga bez puno uzbuđenja I uz veliku podršku somborske publike, rezultatom 2 : 0 u setovima.

Vukašin Rajković i Marko Makarić

Medalje i pehare najboljima su uručivali gradonačeknik Grada Sombora Antonio Ratković i direktor SC” Soko” Darko Kosanović.
Svi takmičari su odali velike pohvale organizaciji turnira, jer kako kažu, ovako nešto nema nigde u Srbiji… Najviše pohvala od svih dobio je Miloš Aleksić za koga se može reći da je najzaslužniji što je Sombor domaćin ovakvog sportskog spektakla u centru grada.

Miloš Aleksić

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena