Yunet
 

Sport

Održano opštinsko sportsko takmičenje penzionera u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. avgust 2022. • 00:00 •

Održano opštinsko sportsko takmičenje penzionera u Somboru

Gradsko udruženje penzionera Sombor organizovalo je sportsko takmičenja penzionera na nivou Zapadnobačkog okruga.

Udruženja penzionera iz 4 opštine Apatina, Kula , Odžaci i Sombor, takmičilo se pojedinačno ili ekipno u pet sportskih disciplina : pikadu, šahu, štafeti brzog hodanja, fudbalskim i košarkaškim elementima.

Svečano otvaranje takmičenja upriličeno je u dvorištu Gradskog udruženja penzionera Sombor, a prisutne su ispred Grada Sombora pozdravili članovi Gradskog veća Darko Smiljanić i Antonija Nađ Kosanović.

„Prvi put sam u situaciji da otvorim ovakvo jedno takmičenje i baš mi je drago zbog toga. Drago mi je što vidim osmehe na vašem licu i što ste se odazvali ovom takmičenju u ovako velikom broju, i što svi u ovom, da kažemo trećem dobu života, ne odustajete od ovakvih aktivnosti – želite da se takmičite i da pokažete svima koliko vredite. Svi znate da ovakve aktivnosti mogu da zamene veliki broj lekova. Želim vam fer plej takmičenje i da se lepo družite i zabavite“, istakla je Antonija Nađ Kosanović.

Dobrodošlicu svim takmičarima i puno sreće na sportskim terenima ispred domaćina poželela je i predsednica Gradskog udruženja penzionera Sombor Irena Živanović.

„Drago mi je što nas ovoliko puno ima. Svi smo ovde zato što imamo želju za životom i što hoćemo da ovo vreme koje nam je ostalo provedemo što kvalitetnije“, rekla je ovom prilikom Irena Živanović.

Rukovodilac sportske sekcije Vida Bošnjak je posle toga uputila takmičare na sportska borilišta , objasnila sva pravila i takođe poželela sreću svima. Takmičenja koja su organizovana u prostorijama Udruženja su bila šah i pikado, a u Sportskom centru „Soko“ su organizovana košarka (slobodna bacanja), fudbal (slobodni udarci) i štafete u brzom hodanju.

Posle zanimljivih nadmetanja sabrani su svi rezultati. U disciplini fudbal i košarka prvo mesto pripalo je ekipi iz Kule, u pikadu najbolja je bila ekipa iz Apatina, a u štafeti brzog hodanja ekipa iz Odžaka.

U šahu su dominirali penzioneri iz Sombora. Pobednici su dobili pobedničke diplome i pravo nastupa na međuokružnom nadmetanju koje će se održati u Zrenjaninu, na kojem će se takmičiti za učešće na „Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba“, čiji je domaćin Vrnjačka Banja.

Priznanja su svečano dodeljena u prostorijama Gradskog udruženja penzionera Sombor na svečanom ručku koji se završio u veselom raspoloženju uz muziku, pesmu i igru.

Pored ovih titula, dodeljena je i zlatna medalja za takmičara koji je ostvario najviše bodova u ukupnom plasmanu, a to priznanje je pripalo Božici Ćeran iz Apatina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena