Yunet
 

Sport

Fudbalski klub “ŽAK” u novu sezonu ulazi sa znatno izmenjenim sastavom

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. avgust 2022. • 00:00 •

Fudbalski klub “ŽAK” u novu sezonu ulazi sa znatno izmenjenim sastavom

Ekipa FK “ŽAK” počela je pripreme za novu sezonu polovinom jula i već na prvoj prozivci moglo se zaključiti da u će i u novoj sezoni ekipa biti spoj mladosti i iskustva. Nekoliko prvotimaca iskusnijih je otišlo, zamenili su ih neki novi mladići iz klubova iz okoline. Već posle nekoliko treninga počelo se i sa pripremnim utakmicama uglavnom sa klubovima iz višeg ranga.

Sada kada se već približio početak takmičenja posetili smo ekipu na stadionu kraj pruge i porazgovarali sa direktorom kluba Vladimirom Marjancem.

Prošla sezona je iza nas ali mora se reći da ostaje žal za lošim startom na početku lige, jer odlične igre u drugom delu učinile su “ŽAK” konkuretnim za prelazak u viši rang takmičenja.

„Tako je, u prošloj sezoni imamo za čim da žalimo, sami smo delimično krivi, prosuli smo mnogo bodova na domaćem terenu, gde smo realno trebali da dobijemo utakmice. U ovu sezoni ulazimo sa mnogo mlađim sastavom, spremamo se za početak, ali sa realnim ambicijama da budemo u zlatnoj sredini tabele a baš ako se ukaže prilika gledaćemo da je iskoristimo. Mnogo igrača je promenilo dres. Sa nama više nije kapiten Paunović, Tevanović, Bursać, Vidović to su sve iskusniji igrači i veliki je to hendikep za nas, ne možemo još računati na povređenog Lučića. Pridružilo nam se nekoliko mlađih ograča koji su afirmaciju stekli u drugim klubovim iz Sombora i okoline. Do početka imamo još razgovore sa nekim malo iskusnijim igračima pa videćemo šta će biti. Nadam se da ćemo kao i prošle godine, pružiti ovde gledaocima dobre partije. Ostali su nam igrači kao što su Hoscesliavski, Banić, Dabić, Šimunov i Sazdanić, koji će voditi ove momke i sigurni smo da će biti dobrog fudbala ovde“, ističe Vladimir Marjanac.

Škola fudbala FK “ŽAK” poslednjih nekoliko godina je jedna od najbrojnih, što se tiče dece koja dolaze na stadion da vredno treniraju. Očekuje li se takav nastavak i posle letnjeg raspusta?

„Naravno da očekujemo, sada je još uvek raspust ali znamo da jedva čekaju da dođu ovde na zeleni teren i počnu sa treninzima. “ŽAK” je uvek imao dobru omladinsku školu i mnogi dobri igrači su odavde otišli u veće klubove. Uvek smo bili rasadnik talenata i nemamo zašto da se brinemo u vezi toga“, zaključuje Marjanac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena