Yunet
 

Sport

Srpskoligaši somborske opštine odigrali prijateljski susret pred početak nove sezone

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. avgust 2022. • 00:00 •

Srpskoligaši somborske opštine odigrali prijateljski susret pred početak nove sezone

Poslednji pripremni meč pred početak sezone 2022/23 u Srpskoj ligi Vojvodina odigrali su predstavnici somborske opštine u trećeligaškom fudbalskom takmičenju “Stanišić” i “Radnički 1912”.

Domaćin susreta je bio “Stanišić”, fudbalski klub koji je kao prvak Vojvođanske lige Sever dobio priliku da se dokaže ove sezone u stepen više rangu takmičenja. “Radnički 1912” je pripreme započeo sa novim trenerom Savom Pavičevićem i mnogo novih igrača i kroz nekoliko prijateljskih utakmica zadatak je bio izabrati najspremniju prvu postavu, koja će započeti novu sezonu.

Na renoviranom stadionu u Stanišiću pred oko 200 gledalaca odigrana je zanimljiva utakmica koju je dobio “Radnički 1912” rezultatom 4 : 2. “Generalnu probu” je ozbiljnije shvatio tim Save Pavičevića i u 20 minuta stekao prednost od 3 : 0 golovima Jovanića u 4. i 12. kao i Matijevića u 20. minutu. Da sve ne bude u znaku starijeg srpskoligaša pobrinuo se Pjošta koji je u 28. minutu smanjio na 3 : 1. Do kraja poluvremena bilo je šansi na obe strane ali rezultat se nije menjao. Sa istim žarom se nastavilo i u drugom delu ali prvi do gola ponovo stižu somborci . Žiža u 74. minutu dovodi svoj tim u vođstvo od 4 : 1.

Posle četvrtog gola gosti su se malo opustili što je iskoristio Molnar i već u 76. minutu daje gol i smanjuje na 4 : 2 što je na kraju bio i konačan rezultat.

Sledećeg vikenda prvi na teren u 1. kolu Srpske lige Vojvodina izlazi ekipa “Radnički 1912” koji u subotu 13 avgusta igra protiv ekipe “Dinamo 1945” u Pančevu, dok “Stanišić” počinje debitatansku sezonu u ovom rangu u nedelju na svom terenu I gostuje mu ekipa “Hajduk 1912” iz Kule. Oba susreta počinju u 17h.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad