Yunet
 

Sport

„Frajle Internacional” i “Sarajevo” – pobedničke ekipe 5. Međunarodnog turnira rukometnih veterana

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. avgust 2022. • 00:00 •

„Frajle Internacional” i “Sarajevo” – pobedničke ekipe 5. Međunarodnog turnira rukometnih veterana

Dva dana su RK “Sombor”, ŽRK “Ravangrad” i Grad Sombor bili domaćini ekipa rukometnih veterana i veteranki iz Regiona, a među njima i jedne ekipe iz Ostrawe Iz Češke.

Turnir koji je već više od 5 godina obavezan u kalendaru rukometnih veterana iz Regiona okupio je ove godine u Somboru preko 200 sportista.
U dva dana u odličnoj organizaciji, mečevi su se igrali na sportskom terenu SC “Soko”. Petak popodne i subota ceo dan, teren u popularnom “Partizanu” prvo je bio velika “arena prijateljstva i dobrog raspoloženja” svih aktera a tek drugo sportski teren na kojem se 13 muških i 6 ženskih ekipa borilo za Trofej Grada Sombora. Turnir koji je ove godine dobio naziv “Fijaker stari – u laganom ritmu”,svečano su otvorili predstavnici domaćina iz Sportskog savez Grada Sombora, zatim glavnog organizator Rukometnih klubova “Sombor” I “Ravangrad” kao i predstavnica Gradske uprave gradska većnica Antonija Nađ Kosanović.

Antonija Nađ Kosanović….

U dva dana pred prepunim gledalištem viđeno je preko 30 uzbudljivih mečeva. U obe konkurencije i ženskoj i muškoj ekipe su bile podeljene u dve grupe. Posle toga igralo se na ispadanje, pa polifinala i na kraju utakmice za trofeje. Lepo je bilo videti kada mečevi počinju sa zajedničkom pesmom i zagrljajima aktera a na istim načinom i završavaju, bez obzira na rezultat. Posle završetka poslednje finalne utakmice, kao i na otvaranju usledila velika fešta uz himnu turnira pesmu “Kako je dobro videti te opet”.

Istog dana u večernjim časovima u ambijentu “Gradske kafane” uz večeru i muziku organizovana je dodela trofeja najboljim ekipama i akterima 5.Međunarodnog Turnira rukometnih veterana u Somboru.

Direktor SSGS Zoran Bojić uručio je prvo nagrade za najbolje pojedince. Nagradu za najboljeg golmana u ženskoj konkurenciji dobila je Slavica Dejanović iz ekipe “Frajle Internacional”, najbolji strelac je Mojca Bošković ie ekipe “Balkan Ekspres” a najbolja igračica turnira je Jelena Lončar iz “Miks ekipe Srem, Kula, Novi Sad.”

U muškoj kategoriji najbolji golman je Andrej Paternel iz ekipe “Škofija loka” Slovenija, najbolji strelac je Ernan Kadić iz ekipe” Jedinstvo” iz Tuzle (BiH) a najbolji igrač je Elvir Selimović iz ekipe “Sarajevo” (BiH).

Treće mesto ekipno u ženskoj konkurenciji pripalo je ekipi “Balkan Ekspres”, drugo mesto ekipi “Miks” a prvo ekipi “Frajle Internacional”.
U muškoj konkurenciji treće mesto osvojila je ekipa “Ostrawa” iz Češke, drugo “Škofija loka” Slovenija a prvo ekipa “Sarajevo”.

„Drago nam je što smo ovako baš uspeli da sve organizujemo da svi budu zadovoljni, turnir odličan, mnogo ekipa. Imali smo pauzu od dve godine zbog korone pa su se svi kao i mi zaželeli ovakvih turnira. Malo smo se udaljili jedni od drugih, ali evo ponovo smo se okupili i krećemo sa ovakvim druženjima širom našeg regiona“, zaključuje Milica Rakinić, veteranka ŽRK “Ravangrad“.

Na svečanoj završnici uglavnom se zabavljalo pesmama regionalnih hitova i naravno himnom “Kako je dobro videti te opet”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena