Yunet
 

Sport

Rezultati fudbalskih utakmica Srpske, Vojvođanske i Područne lige

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. avgust 2022. • 00:00 •

Rezultati fudbalskih utakmica Srpske, Vojvođanske i Područne lige

Golovima Antunića i Jovanića, FK “Radnički 1912” u 3. kolu Srpske lige Vojvodina u subotu pobedio je u gostima ekipu “Tekstilac” u Odžacima rezultatom 2 : 0 i tako preuzeo prvo mesto na tabeli kao jedini neporažen tim do sada.

Zonski derbi u Srpskoj ligi pokazao je da je ekipa “Radnički 1912”, sa kojom je započeo takmičenje Savo Pavičević a nastavio Igor Radusinović, jedna od najspremnijih ekipa u ovoj sezoni i veoma ozbiljan kandidat za najviši plasman. I u trećem kolu, na drugom gostovanju, pokazali su zrelost i rešenost da dominiraju od prvog minuta na terenu i što pre postignu pogodak. Tako je bilo i u Odžacima.
Početna ofanziva se odmah isplatila i već u 9.minutu golom Antunića somborci vode 1 : 0. Domaćini su taman malo umirili goste i došli do prvih šansi ali u odličnoj kontri najbolji igrač “Radničkog” Antunić asistira Jovaniću i u 39. minutu je 2 : 0 za goste što se ispostavilo kasnije bio i konačan rezultat. Do kraja utakmice “Radnički 1912” je držao sve konce igre u svojim rukama i sa veoma sigurnim Vidakovićem na golu priveo utakmicu kraju. I sledeće kolo somborci gostuju u Belegišu i svi sada očekuju nastavak pobedonosne serije.

Ekipa “Stanišić” je u nedelju ugostila ekipu “Kabel” iz Novog Sada i osvojila prva tri srpskoligaška boda. Na stadionu u Stanišiću publika je prisustvovala jednoj tvrdoj utakmici u kojoj su obe ekipe imale svoje šanse za osvajanje celog plena. Prvi deo meča može se reći da je pripao domaćinima. Delovali su sigurniji na sredini terena ali manje opasni za gol gostiju. “Kabel” je ređe ali nekako lakše dolazio u priliku da ugrozi golmana gostiju. Ipak posle jedne dobre kontre Pjošta postiže pogodak u 23 minutu. Radost cele ekipe i navijača je bila velika jer je postignut prvi srpskoligaški gol. Sa tom prednošću se i otišlo na odmor. Početak drugog dela pripada gostima koji su vršili pritisak ali domaćini su uspeli uz malo i sreće da sačuvaju svoju mrežu. U poslednjih 10 minuta, “Stanišić” izlazi iz krize i ima priliku i da poveća vođstvo ali je ne koristi. Na kraju u teškoj utakmici ali sasvim zasluženo osvaja prva 3 boda u ovoj sezoni.

“Sloga” iz Čonoplje je potvrdila dobru formu iz prošlog kola i u 3 kolu Vojvođanskog severa pobedila u Senti istoimenu ekipu rezultatom 2 : 1. Iako su prvo poluvreme završili sa minusom od jednog gola u nastavku ekipa iz Čonoplje pravi preokret i golovima rezervista Zorića i Pavića dolazi do pobede. Ovom pobedom učvrstiti su se u vrhu tabele sa šest bodova iz tri susreta. Maksimalni broj bodova u Vojvođanskom rangu imaju ekipe “Vrbas” i “Bratstvo” iz Prigrevice.

U 3 kolu Područne lige Sombor “ŽAK” je ostvario prvu pobedu, “Kordun” doživeo i treći poraz a “Hajduk” iz Stapara nastavio da rešeta protivničke mreže i “Borcu” dao 4 gola za treću pobedu u sezoni. “Staparci” su ekipi iz Silbaša dali 7 golova , “Borcu” iz Obrovca 6 , dok je “Borac” iz Bačkog Gračaca prošao samo sa 4 u svojoj mreži.

Na stadionu kraj pruge savladan je uvek neugodni “Polet” iz Karavukova rezultatom 1 : 0. Na žalost to nije uspelo ekipi “Kordun” koja je na svom terenu doživela i treći poraz u nizu. Ovoga puta “Budućnost” iz Paraga je odnela minimalce, pobedom od 1 : 0. U Područnom rangu uz “Hajduk” maksimalna učinak ima još ekipa “Lipar”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena