Yunet
 

Sport

“Somaratonci” u Čortanovcima i Subotici

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. avgust 2022. • 00:00 •

 “Somaratonci” u Čortanovcima i Subotici

Jelena Stanimirović i Aleksandar Krneta predstavljali su ARK “Somaraton” u Čortanovcima na četvrtom kolu Vojvođanske Treking lige u sklopu 23. “Dunavskih čarolija”. Jelena Stanimirović je istrčala stazu u dužini od 13,5 kilometara i osvojila prvo mesto u ženskoj konkukrenciji seniorki, dok je istu stazu uspešno istrčao i Aleksandar Krneta.

Ekipa od 20 takmičara somborskog kluba uzela je učešće kao i svake godine na “Subotičkom polumaratonu”. U nedelju na 5. “Subotičkom polumaratonu” učešće je uzelo više od 1.300 trkača koji su trčali na trasama od 5, 10 i 21 killometra. Najkraću distancu od 5 kilometara trčali su Bojana Marić, koja je istrčala peto mesto u ženskoj konkurenciji, Mario i Milica Dugandžić, Mina Bošnjak i Danica Grujić Firanj.

Duplo dužu distancu od 10 kilometara istrčali su Boris Majstorović, Ana Pešić, Bogdan Nikolić i Đorđe Rackov. Najdužu polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometara istrčali su Džejms Ins koji je bio najbrži “Somaratonac” ovog vikenda je potvrdio svoju dobru formu istrčavši osmo mesto u generalnom plasmanu i treće u svojoj starosnoj kategoriji. Dobar rezultat istrčao je i Dejan Nikolić osvojivši takođe treće mesto u starosnoj kategoriji. Prvo mesto u starosnoj kategoriji istrčao je Arpad Šarkezi potvrdivši status jednog od najstalnijih i najiskusnijih trkača. Polumaraton su istrčali i Davor Petrik, Miroslav Liščević, Zoran Nikolić, Mario Kundit, Maja Bodrožić i Boško Jerković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena