Yunet
 

Sport

Radoslav Radosavljević pobednik otvorenog šampionata auto – krosa Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. avgust 2022. • 00:00 •

Radoslav Radosavljević pobednik otvorenog šampionata auto – krosa Srbije

Vozač iz Sombora Radoslav Radosavljević je sveukupnio pobednik pobednik otvorenog šampionata auto – krosa Srbije.

Finale auto krosa Srbije održano je proteklog vikenda na somborskoj Areni u Rančevu u trkama za „Veliku nagradu grada Sombora 2022”. Organizovane su trke u klasama do 1.200, 1.400, 1.600 i 2.000 kubika zadnja vuča i 2.000 kubika prednja vuča, a učešće je uzelo sedamdesetak takmičara, među kojima su bili i vozači iz susednih zemalja. Ipak mora se reći da su dominirali somborski vozači.

U prvoj klasi (1.200 ccm) najbrži je bio Goran Milić (AMSK 025), Danijel Palković (ASU Syrmien Racing – Ruma) je bio drugi, dok je Miloš Krunić, bio treći.

U drugoj klasi (1.201 – 1.400 ccm) prvo mesto je na kraju pripalo domaćem takmičaru Radoslavu Radosavljeviću koji je u konačnom zbiru osvojio 37 bodova.

Najneizvesnije je bilo u trećoj klasi (1.401 – 1.600 ccm). Prvo mesto osvojio je Spasoje Živanović (ASK Drajver – Srpski Miletić), drugi i treći su bili domaći vozači Borislav Radosavljević (AMSK 025) i Nikola Miljković (AMSU Apex racing – Sombor) .

U četvrtoj klasi je trijumfovao Igor Milošević (ASK Drajver – Srpski Miletić), dok je u petoj klasi pobedio Vid Zubić (AMSK 025). U šestoj klasi pobedu je odneo Predrag Milić, a u otvorenoj klasi Andraš Handa.

Trka za „Veliku nagradu grada Sombora 2022” održana je pod pokroviteljstvom Grada Sombora, dok je tehnički organizator AMSK „025“. Sportska menifestacija i ove godine privukla je mnogobrojne posetioce na Autokros arenu Sombor, a finalne trke ispratili su i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća Darko Smiljanić.

Svemu treba dodati da “AMSK 025” iz Sombora ima za 2022.godinu 5 nacionalnih prvaka. Državni prvaci su u klasi 1.Goran Milić, u klasi 2. Radoslav Radosavljević, u , klasi 3. Treću godinu za redom je Borislav Radosavljević.koji je ujedno osvajač “Zlatne kacige” za 2022 godinu, zatim u klasi 5 državni prvak je Vid Zubić i u klasi 6 Predrag Milić. Naravno i somborski “AMSK 025” je ekipni prvak države.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena