Yunet
 

Sport

5. Međunarodni turnir rukometnih veterana i druženje u Somboru se ne zaboravljaju

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 31. avgust 2022. • 00:00 •

5. Međunarodni turnir rukometnih veterana i druženje u Somboru se ne zaboravljaju

Poznato je da su 5.Međunarodni turnir rukometnih veterana u Somboru osvojile ekipe “Frajle Internacional” i “Sarajevo” i da će njima sigurno u lepoj uspomeni ostati turnir u Somboru.

Turnir je, zahvaljujući odličnoj organizaciji i toplom domaćinstvu somboraca, dobio sve pohvale od svih aktera.

„Prvo bih želeo da se zahvalim domaćinima na izuzetnoj organizaciji i na pozivu da dođemo. Čuli smo od prijatelja veterana iz Goražda da je ovde odličan turnir i čim smo dobili poziv obradovali smo se. Imamo odličnu ekipu od bivših reprezentativaca, dosta nas je još u rukometu , i žene su sa nama takođe i volimo da igramo ovakve turnire. Bilo nas je i u Subotici, sad smo ovde, biće nas svuda gde nas zovu. Još jednom veliko hvala na pozivu, odlični ste domaćini“, ističe Elvir Baručija – kapiten šampionske ekipe „Sarajevo“.

„Nismo prvi put ovde, često dolazimo i družimo se sa somborcima. Organizacije je super, oduševimo se svaki put. Poznajemo vaše rukometaše a oni nas sve poznaju i super se družimo“, rekao je Ivica Ćosić – veteran iz Vinkovaca.

„Nama nešto ne ide u Somboru, na drugim turnirima smo uvek u prva tri, a ovde ne baš sada evo četvrti. Ali to nije ni važno mi u Sombor dođemo zbog druženja sa našim prijiateljima. Sa somborskim ekipama se družimo od 2017. godine, kada je ženska ekipa došla na turnir u Tuzlu. Od tada smo stvorili pravo prijateljstvo. Na ovakvim turnirima se podsećamo naše mladosti, a to je uvek prelep osećaj. Rukometaši su nešto posebno“, rekao je Zlatko Cipurković – veteran „Jedinstvo“ Tuzla.

„Svi ovi sportisti ovde prvo vole Sombor kao Grad, znaju ga kao sportski grad sa dušom, takođe znaju našu žensku ekipu koju smo nekada imali, znaju našu tradiciju i poštuju je. Svi su imali uspešne karijere i sada im ovakvi turniri dođu kao pravi lek za dušu“, ističe Dejan Holjevac – predsednik RK “Sombor“.

„Svi nam kažu da nam je Grad predivan i da obožavaju da dođu na naš turnir. Nigde nisu tako dočekani kao u Somboru. Žao nam je što ekipa iz Crne Gore iz Mojkovca nije došla, ali u odličnim smo vezama sa njima, doći će drugi put. Bili su Slovenci, Bosanci, Makedonci i odlična ekipa iz Češkog grada Ostrawa. Osvojili su treće mesto. Divni su momci koji su posebno oduševljeni našim gradom“, zaključuje Zoran Bojić – predsednik SSG Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena