Yunet
 

Sport

4. kola Srpske lige Vojvodina, Vojvođanske lige Sever i Područne lige Sombor u fudbalu – rezultati

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. septembar 2022. • 00:00 •

4. kola Srpske lige Vojvodina, Vojvođanske lige Sever i Područne lige Sombor u fudbalu – rezultati

Somborski fudbalski srpskoligaši „Radnički 1912“ i „Stanišić“ doživeli su poraze u 4. kolu Srpske lige Vojvodina.

Ekipi „Radnički 1912“ je serija od 3 pobede prekinuta u Belegišu, gde je domaći „Podunavac“ pobedio rezultatom 1 : 0 (0 : 0). Ekipi iz Belegiša je ovo bila prva pobeda a somborcima prvi poraz. Gol koji je odlučio pobednika postigao je Labović u 50 minutu. Veoma zanimljivu utakmicu pokvarili su žuti kartoni kojih je bilo 13, 8 kod domaćina a 5 kod gostiju. Na sve to „Podunavac“ je igrao veći deo drugog dela sa 10 igrača jer je crveni dobio Cvetković. Ipak domaćin je uspeo da sačuva prednost jer su gosti promašili i jedanaesterac.

„Stanišić“ je takođe za protivnika imao ekipu koja je loše startovala i bila bez trijumfa u prva 3 kola. „Tisa“ je dobila utakmicu rezultatom 4 : 2 (1 : 0) i tako pobegla sa začelja tabele. Golove su postigli za domaće Zolnajić ( 21. i 72. min) i Milikić (86. i 87.) a za goste Stojanović ( 62) i Ristić ( 92). U otvorenoj igri „Stanišić“ je u prvom delu primio gol ali je uspeo da to ispravi i dođe do izjednačenja u drugom delu. Ipak domaćini dolaze do vođstava iz opravdano dosuđenog penala a u samom finišu sa dva brza gola Milikića potvrde pobedu. U nadoknadi vremena „Stanišić“ je samo ublažio poraz.

U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati : „Tekstilac“ je pobedio minimalcem u Rumi, „Radnički „ i „Naftagas“ su odigrali bez golova u Zrenjaninu, „Bečej“ je dao 4 a primio 1 gol u utakmici sa „Dinamom“ iz Pančeva, ekipi „Hajduk“ je bio dovoljan jedan gol za pobedu nad ekipom „Bačka“ na svom terenu, „Borac“ je pobedom na svom terenu od 3 : 0 protiv „Jedinstva“ došao do prvog mesta na tabeli a „Omladinac“ je u Novom Sadu iznenadio „Kabel“ i pobedio ga sa 1 : 0. Somborska ekipa je tako prepustila prvo mesto ekipi „Borac“ iz Šajkaša koja je sada jedina ekipa bez poraza i ima 10 bodova. „Bečej 1918“ i „Radnički 1912“ dele drugo i treće mesto sa 9 dok su četvrti i peti „Hajduk 1912“ i „Tekstilac“ sa 7 bodova. „Stanišić“ je pretposlednji 15. sa 3 a „Dinamo“ poslednji sa 1 osvojeni bodom do sada.

Vojvođanski ligaš naše opštine ekipa „Sloga“ je u 4. kolu pobedila na svom terenu komšije iz Apatina, ekipu „Mladost APA“ rezultatom 4 : 1. To je treća pobeda čonopljanaca u nizu i očigledno najava uspešne jeseni. U ovom kolu strelci su bili raspoloženi a domaćini u većini utakmica uspešni. „Mladost“ je u Bačkom Petrovcu pobedila sa 5 : 2 „krila Krajine“ a „Bačka“ u Subotici „Radniički“ iz Ratkova sa 4 : 2. 4 gola je dala i „Bajša“ ekipi „Radnički“ iz Bajmoka kao i „Bratstvo“ ekipi „Hercegovac“. I “Senta“ je bila efikasna i na vom terenu pobedila „Obilić“ sa 5 : 1. jedine bodove kao gosti osvojili su „Preporod“ koji je pobedio u Bačkom Gradištu sa 2 : 1 i „Mladost“ iz Turije koja je u Vrbasu igrala bez golova. Na tabeli u vrhu je „Bratstvo 2019“ sa 12 bodova iz četiri pobede do sada, prate ga „Vrbas“ i „Preporod“ koji imaju po 10 bodova, „Sloga“ je sada 4 sa 9 bodova dok je na začelju pet ekipa sa po 3 boda.

U Područnoj ligi u 4.kolu predstavnici somborske opštine u gostima su ostvarili jedan nerešen rezultat i dva poraza. „Hajduk“ iz Stapara je posle serije u susretu u Crvenki odigrao nerešeno i to rezultatom 2 : 2. „Žak“ je na gostovanju u Paragama izgubio sa 1 : 3 a „Kordun“ i u Ruskom Krsturu nije osvojio prvi bod jer je izgubio sa 0 : 3. U ostalim susretima „Budućnost“ je u Gložanima pobdila ekipu „Naša Zvezda“ s 3 : 1, u Obrovcu „Lipar“ isti rezultatom osvaja bodove a „Borac“u Bačkom Gračacu pobeđuje ekipu „Tvrđava“ sa 2 : 1. „Polet“ je u Karavukovu izgubio 1 : 3 od ekipe „ČSK“ a „Soko“ i „Budućnost“ iz Mladenova su u Novoj Gajdobri odigrali 2 : 2. Prvi na tabeli je sada „Lipar“ ekipa bez poraza i 12 bodova, a prate ga sa 10 bodova „Hajduk“Stapar, „Rusin“ i „Budućnost“ iz Paraga. „Tvrđava“ i „Kordun“ su i dalje bez bodova na začelju tabele.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena