Yunet
 

Sport

U Somboru održan 14. „Trofej Sokola“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. septembar 2022. • 00:00 •

U Somboru održan 14. „Trofej Sokola“

Jedan od najtrofejnijih sportskih klubova u našem gradu RK “Soko” okupio je na 14. „Trofeju Sokola“ preko 120 mladih rvača iz 17 klubova i 4 države. Po rečima organizatora za trofeje se borilo i deset ovogodišnjih državnih prvaka i reprezentativaca.

„Ove godine smo stvarno okupili veliki broj dobrih takmičara. Samo mi imamo 4-5 državnih prvaka, a tu su prvaci i iz ostalih zemalja Hrvatske, Mađarske, BiH. Videli smo baš zanimljive borbe i posebno smo ponosni na naše takmičare. Tačno je da smo prepoznatljivi po radu sa mlađim kategorijama, to se videlo i danas ali već nekoliko godina unazad, sve bolji su rezultati i starijih pa i seniorske kategorije. Mi imamo klupsku titulu seniora Vojvodine, četiri medalje na seniorskom prvenstvu Srbije, šest na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore, učesnici smo Super Lige Srbije već nekoliko godina, što dovoljno govori o tome da smo klub koji dobro radi i sa mladim i starijim kategorijama. Nadamo se da ćemo posle sastanka Upravnog odbora Super lige, kada se odredi način sprovođenja ovogodišnjeg prvenstva i raspored, biti u prilici da ugostimo u našem “Partizanu” najbolje ekipe Srbije i pred našom publikom osvajamo bodove u Super ligi“, rekao je Gradimir Dedić iz RK “Soko”.

Domaćini turnira, „sokoli“ osvojili su ukupno 21 medalju, 10 zlatnih, 4 srebrne i 7 bronzanih. Za najboljeg stranog takmičara proglašen je Roko Ćurić iz Podravske Slatine, najbolji rvač iz srpskih klubova je Ognjen Todosijević iz ekipe “Dinamo”iz Pančeva , a pehar najboljem „sokolu“ pripao je Miljanu Rajiću.

Mora se spomenuti da je rukovodstvo somborskog kluba “Soko” pre početka turnira odalo priznanje jednom od najboljih takmičara Lazaru Dediću za izuzetne rezultate, posebno na osvojeno 5.mesto na Evropskom prvenstvu. Predsednik kluba Dušan Kolundžije je u ime kluba predao na poklon Lazaru ručni sat i poželeo mu još bolje rezultate.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena