Yunet
 

Sport

Bokserski klub “Sombor” organizovao 3. Memorijal „Miroslav Gucunja“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. septembar 2022. • 00:00 •

Bokserski klub “Sombor” organizovao 3. Memorijal „Miroslav Gucunja“

Treću godinu za redom u centru Sombora se organizuje Memorijalni turnir u boksu u znak sećanja na stradalog mladića, našeg sugrađanina, heroja sa Košara Miroslava Gucunju, koji je dao svoj život za svoju domovinu.

Pravim bokserskim spektaklom se odaje čast i preživelim borcima koji su bili saborci Miroslava u borbama oko Košara kao i porodici Gucunja.
Tako je bilo i ove godine. Turnir koji organizuje BK “Sombor” i Grad Sombor uz podršku Bokserskog saveza Srbije, a na inicijativu Stojana Kneževića i Veljka Ražnatovića, ovoga pružio je priliku somborcima da vide 9 borbi u kojima su akteri bili Bokseri klubova “Crvena Zvezda”, “Despot” Smederevo, “Banat” iz Zrenjanina, “Warior team Zoran Bačulov”, “Apatin” i “Sombor”.

Memorijal su otvorili mladi bokseri somborskog kluba Marko Mijić i Milan Luković, nastavili su omladinci Marković iz kluba “Despot” i Čakširan iz Sombora. Treći meč je bio između Vemešića iz “Warior team Zoran Bačulov” i Nemanje Nikolića iz Sombora a četvrti meč je bio između Jeremića iz “Warior team Zoran Bačulov” i Stajića iz “Banata”.

Posle ova 4 meča usledila je kratka pauza sa kulturnim programom u kojoj je učestvovao hor Srpske Pravoslavne crkve “Sveti car Konstantin i carica Jelena” iz Sombora. Posle otpevane himne Republike Srbije i bakljade koju su kao i svake godine organizovali članovi Fondacije “Junak”, somborci su imali priliku da pozdrave junake sa Košara – pukovnika Vidoju Kovačevića načelnika 63.padobranske bigade, potpručnika Petra Mišića, kao i naše sugrađane borce sa Košara Damira Božovića, Nikolu Borotu i Marija Mačkala.

„Posebna je čast biti večeras ovde. Pozdravljam kao prvo porodicu našeg junaka Miroslava Gucunje, zatim moje saborce koji su ovde sa mnom, zatim organizatore i sve boksere i naravno Grad Sombor. Veoma je značajno što se ovakvi događaji organizuju. Mi smo se vratili iz onog pakla, neki nisu. Ostavili su svoj život tamo. Svi sada imamo zadatak da ih ne zaboravimo i zato smo svi danas ovde“, istakao je ovom prilikom potpručnik Petar Mišić.

Kao i svake godine poseban gost memorijala je bila Kosana Gucunja majka poginulog borca. Ove godine plaketu 3.memorijala majci heroja uručio je Mane Marčeta, direktor Bokserskog saveza Srbije.

Posle svečane ceremonije viđeno je još 5 borbi na ringu. Marija Lukić iz Sombora pobedila je Anđelu Kovčić iz “Crvene Zvezde”, domaći takmičar Vladimir Beriša prekidom sudije pobedio je Popova iz Apatina, a Tomić iz “Banata” savladao je Andrejevića iz “C:Zvezde”. U predzadnjoj borbi programa reprezentativka iz Sombora Dragana Dada Jovanović pobedila je Kristinu Marković članicu “Despota” iz Smedereva. U poslednjem i najuzbudljivijem meču seniora somborac Vladimir Gubaš pobedio je Aleksandra Rajetića iz Smedereva. Pobeda, predajom u trećoj rundi, u ovom meču donela je Vladimiru Gubašu i nagradu za najboljeg boksera 3.memorijala “Miroslav Gucunja” koju mu je uručio Mane Marčeta direktor Bokserskog saveza Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad