Yunet
 

Sport

U Somboru održana DDOR Olimpijska staza

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. septembar 2022. • 00:00 •

U Somboru održana DDOR Olimpijska staza

„DDOR Olimpijska staza“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, kompanije „DDOR osiguranje“ i Grada Sombora po prvi put je održana u Somboru . Manifestacija koja promoviše olimpijske vrednosti i takmičarski duh okupila je u centru grada više od 700 učesnika, koji su se takmičili u pet disciplina na pet različitih poligona.

Ova, sada već tradicionalna, manifestacija u Srbiji ima za cilj direktnu promociju olimpijskih vrednosti i bavljenja sportom kao negovanja ispravnog načina života, kao i edukaciju svih učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Takmičenja su trajala preko 3 sata i na kraju su, najuspešnijim takmičarima nagrade su uručivali Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, Antonja Nađ Kosanović, član Olimpijskog tima u Londonu 2012, član gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva i Aleksandar Milošev, direktor filijale DDOR osiguranja.

Poseban gost manifestacije u Somboru je bio Strahinja Stefanović, kajakaš i član Olimpijskog tima Srbije na Igrama u Tokiju 2020 i osvajač srebrne medalje sa Svetskog prvenstva 2019.

„Hteo bih da se zahvalim DDOR-u, Olimpijskom komitetu, Sportskom savezu na organizaciji ovako lepe manifestacije u našem gradu Somboru. Cilj ove manifestacije je promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti. Drago mi je što ćete imati priliku da kroz edukaciju i poligone naučite više o olimpijskim sportovima kroz „Igru memorije“, „Kviz znanja“ i još mnogo toga“, istakao je ovom prilikom Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

„DDOR je 5 godina sponzor Olimpijskog komiteta Srbije a ovo je druga Olimpijska staza u ovoj godini a prva u Somboru. Prošle godine ih je bilo ukupno šest, a sada posle Sombora sledi još jedna. Okupilo se preko 400 dece ovde danas, predivno je i uživamo svi zajedno“, rekao je Aleksandar Milošev, direktor filijale DDOR osiguranja.

Ovom prilikom „DDOR“ osiguranje je predalo i donaciju u vidu sportskih rekvizita osnovnim školama „Kiš Ferenc“ iz Telečke i „Vuk Karadžić“ iz Sombora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena