Yunet
 

Sport

Počela Super liga Srbije u kuglanju – opštinski derbi pripao KK „Vihor“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. septembar 2022. • 00:00 •

Počela Super liga Srbije u kuglanju – opštinski derbi pripao KK „Vihor“

Prvo kolo Super lige Srbijie u kuglanju obeležio je opštinski derbi između povratnika u elitni rang kuglaškog takmičenja ekipe KK „Vihor“ iz Sombora i KK „Kordun“ iz Kljajićeva.

Oba tima svoje takmičarske mečeve igraju već niz godina na stazi kuglane u Kljajićevu i po žrebu domaćin je bila ekipa „Vihor“ koja je i pobedila rezultatom 5:3 (ili po pporušenim čunjevima 3.523 : 3.423).

U pobedničkom timu Danilo Mandić je oborio 624 čunja, dok je Milan Mudrić srušio dva manje. Do poena je došao i Trivić u duelu sa Karagaćom. Na drugoj starni upisali su se Marko Jovetić (603), Blagojević i Basara.

U ostalim susretima „Crvena Zvezda“ pobedila je „Partizan“ sa 6 : 2, „Spartak 024“ ekipu „Metalac“ sa 5 : 3, „Jedinstvo“ u Novom Bečeju „Prvu petoletku“ sa 8 : 0. „Vojvodina“ je u Novom Sadu 3 : 5 rezultatom izgubila od „Beograda“.

Posle prvog kola na čelu je „Jedinstvo“, a poslednja ekipa je „Prva petoletka“ iz Trstenika.

Sledećeg vikenda „Kordun“ igra u gostima sa „Metalcem“ iz Kragujevca, a „Vihor“ je gost ekipe „Beograd“. „Prva petoletka“ ide „Vojvodini“, „Jedinstvo „Crvenoj Zvezdi“, a „Partizan“ „Spartaku“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad