Yunet
 

Sport

Rezultati utakmica 5. kola PFL Sombor i MFL 1. razred i 3. kola MFL 2. razred

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. septembar 2022. • 00:00 •

Rezultati utakmica 5. kola PFL Sombor i MFL 1. razred i 3. kola MFL 2. razred

U 5. kolu PFL Sombor u 8 utakmica viđeno je 24 gola. Od klubova somborske opštine „Hajduk“ i „Kordun“ su pobedili, a „ŽAK“ ponovo izgubio na svom terenu.

„Hajduk“ je sa 1 : 0 pobedio „Polet“ iz Karavukova, „Kordun“ je prvu pobedu ove sezone ostvario u susretu sa ekipom „Soko“ iz Nove Gajdobre i to rezultatom od 3 : 0. Razočarao je „ŽAK“ koji je kao domaćin izgubio rezultatom 0 : 2 od ekipe „Rusin“ iz Ruskog Krstura. Lider na tabeli „Lipar“ je nastavio seriju pobeda i sa 2 : 0 savladao „Borac“ iz Bačkog Gračaca. U Mladenovu u susretu dve „Budućnost“ bili su bolji domaćini i pobedili sa 3 : 1 goste iz Gložana. Istim rezultatom je „Crvenka“ osvojila 3 boda u Baču, „Naša Zvezda“ je pobedila u Silbašu „Borac 46“ iz Obrovca sa 4 : 0, a „ČSK“ u Čelarevu ekipu „Budućnost“ iz Paraga sa 2 : 1. „Lipar“ kao jedini tim sa svim pobedama je prvi na tabeli sa 15 bodova a prate ga „Hajduk“ i „Rusin“ sa po dva boda manje. „ŽAK“ je 13. a „Kordun“ 14. sa 3 boda koliko ima i „Borac 46“ iz Obrovca, a poslednja je „Tvrđava“ iz Bača.

U MFL 1. razred igralo se isto 5. kolo. U 7 utakmica viđeno je 26 pogodaka. Petu pobedu za redom ostvario je „BSK“. Ovoga puta bodovi su osvojeni u Rastini rezultatom 2 : 0. To nije uspelo „Omladincu“ iz Deronja. Saldu od 4 pobede dodao je nerešen rezultat, bez golova na gostovanju u Srpskom Miletiću. „Kula“ je lako na svom terenu pobedila „Telečku“ sa 4 : 0, „Terekvaš“ ekipu „Odžaci“ sa 2 : 1, a „Radnički“ je u Kupusini izgubio od „Aleksa Šantića“ sa 1 : 2. Sedam golova je viđeno u Bačkom Bregu i Sivcu. „Dinamo 1923“ je pobedio „Omladinac“ sa Bukovca rezultatom 5 : 2, a „Polet“ 7 : 0 ekipu „Mladost“ iz Kruščića. Na čelu tabele je „BSK“ sa maksimalnih 15 bodova, a prate ga “Omladinac“ Deronje sa 13 i „Dinamo 1923“ sa 12 bodova. Na začelju su „Telečka“ i „Radnički“ bez bodova.

U MFL 2. razred igralo se 3. kolo. Somborski „PIK“ je osvojio prve bodove i to u Bezdanu, gde je pobeđen „Sport“ rezultatom 3 : 0. U Sonti je „Dinamo“ izgubio od ekipe „Jedinstvo Lemeš“ sa 1 : 2, a „Graničar“ je u Riđici dao 7 golova „Jedinstvu“ iz Ribareva. „Graničar“ i „Jedinstvo Lemeš“ su u vrhu tabele sa 9 bodova iz tri utakmice , treći je „Sport“, četvrti „Dinamo“ i peti „PIK“, svi imaju po 3 boda dok je na začelju još bez bodova ekipa „Jedinstvo“ iz Ribareva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena