Yunet
 

Sport

Predstojeći šesti fudbalski vikend

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. septembar 2022. • 00:00 •

Predstojeći šesti fudbalski vikend

Srpskoligaši somborske opštine ovg vikenda su zamenili termine utakmica. U 6. kolu Srpske lige Vojvodina fudbaleri „Stanišića“ igraju ponovo kao domaćini ali u subotu 17. septembra i u goste im dolazi „Omladinac“ iz Novih Banovaca, a „Radnički 1912“ igra u nedelju kao gost imenjaku u Zrenjaninu.

U ostalim mečevima sastaju se u Belegišu „Podunavac“ i „1. maj Ruma“, u Bečeju gostuje „Tekstilac“, „Hajduk“ će u Kuli biti domačin ekipi „Naftagas“, dok u Šajkašu ekipi „Borac“ gostuje „Dinamo“ iz Pančeva, „Kabel“ je domaćin „Bački“ a „Tisa“ „Jedinstvu“ iz Stare Pazove.

„Radnički 1912“ je prvi na tabeli sa 12 bodova , dva više od drugoplasiranog „Borca“ i „Tekstilca“ koji imaju po 10 . Od 12.do 15.mesta su ekipe sa 4 boda a na začelju je „Stanišić“ sa 3 boda.

Utakmicama 6. kola nastavlja se i prvenstvo Vojvođanske lige Sever. Jedini naš prestavnik ovog vikenda ekipa „Sloga“ u subotu dočekuje na svom terenu ekipu „Mladost“ iz Bačkog Petrovca. Čonopljanci imaju seriju od 4 pobede u nizu i za očekivati je da je nastave i ovog vikenda. U ostali susretima igraju : „Bačka 1901“ je domaćin u Subotici ekipi „Mladost APA“, „Vojvodina“ u Bačkom Gradištu ekipi „Krila Krajine“ a „Bajša“ je domaćin ekipi „Radnički 1918„ iz Ratkova.

Vodeći i jedini neporaženi tim do sada „Bratstvo 2019“ je u Prigrevici domaćin ekipi „Preporod“ i to će biti „derbi kola“ jer „Preporod“ je treći na tabeli. Ekipa „Vrbas“ za gosta ima ekipu „Radnički 1905“ iz Bajnioka , „Hercegovac“ ide u Sentu a „Mladost“ iz Turije u Zmajevo na susret sa ekipom „Obilić“. Kao što smo rekli prva na tabeli ekipa iz Prigrevice sa maksimalnih 15 bodova, druga je „Sloga“ sa 12 a treći „Preporod“ sa 11 bodova. Na začelju su ekipe „Senta“, „Vojvodina“, „Mladost APA“ i „Obilić“ sa po 3 boda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena