Yunet
 

Sport

Sombor domaćin prve trke „Kros RTS-a 2022“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. septembar 2022. • 00:00 •

Sombor domaćin prve trke „Kros RTS-a 2022“

Grad Sombor je prvi put 2019. godine postao deo jedne, od najmasovnijih atletskih manifestacija u Srbiji „Kros RTS“ . Od tada redovni je učesnik takmičenja koje okuplja preko 1000 takmičara i sastoji se iz preko 20 trka a nalazi se u zvaničnom programu Evropske atletske asocijacije.

„Kros RTS“ se smatra za najmasovnije atletsko takmičenje u jugoistočnom delu Evrope. Pre neki dan organizacioni odbor manifestacije predvođen Stevanom Kovačević posetio je Sombor i somborski „Dom učenika“ i dogovorio da se otvaranje ovogodišnje serije RTS kroseva započne u Somboru 24. septembra. Na programu će biti 27 trka i očekuje se više od 2000 trkača. Staza će biti kao i prošle godine u parku kod Železničke stanice a smeštaj učesnicima trke iz Regiona, kao i reprezentativcima Srbije i ekipi RTS pružiće Dom učenika u Somboru.

Svečano otvaranje i prva trka zakazani su 9,40 minuta, posle trke najmlađih uslediće pozdravne reči organizatora i domaćina za sve takmičare i goste a zatim slede trke srednjoškolaca i seniora. Planirano je da se manifestacija završi oko 15 časova.

Podsetimo da se nalazimo u godini u kojoj se u Somboru obeležava 150 godina atletike u Somboru i kada se očekuje završetak projekta za izgradnju atletskog stadiona u Gradu a potom i početak radova i uspešan završetak istih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena