Yunet
 

Sport

Džudo klub „Sensei-IN“ osvojio 6 medalja na takmičenju u Mađarskoj

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. septembar 2022. • 00:00 •

Džudo klub „Sensei-IN“ osvojio 6 medalja na  takmičenju u Mađarskoj

Somborski Džudo klub „Sensei-IN“ vratio se sa takmičenja u Mađarskoj sa 6 medalja. Podsetimo „Sensei IN“ je nastao iz sekcije inkluzivnog džudoa pri Klubu „Bačka“ u Somboru. Zahvaljujući Sajoneli Krgi master profesoru fizičkog vaspitanja i sporta, serifikovanom džudo treneru, majstor džudo sporta 3. dan ovaj klub dobija podršku lokalne samouprave i uspeva sa određenim brojem takmičara da opstaje evo već nekoliko godina.

Obzirom da džudo u Srbiji još uvek nije uvršten u sportove Specijalne Olimpijade, džudisti DŽK ,,Sensei-IN,, su dobili poziv da učestvuju kao gosti na nacionalnom Prvenstvu u džudou u gradu Baja u Mađarskoj pod organizacijom Specijalne Olimpijade Mađarske.

Prvi put su somborski džudisti uzeli učešće u ovom tipu takmičenja i tom prilikom osvojili 6 medalja u svojim kategorijama.

Zlatnu medalju su osvojili: Vinko Lemić i Dimitrije Savić. Srebro je pripralo Đorđu Jovanoviću, Srđanu Vucelji i Jovanu Baniću dok je Katarina Galamboš osvojila bronzanu medalju.

„Ovo je bilo prvo takmičenje posle skoro 3 godine na kom smo uzeli učešće, obzirom na stalna otkazivanja planiranih zbog korona virusa.

Presrećni smo što nam se omogućilo prisustvo i zadovoljni smo postignutim rezultatima. Ono što je najbitnije da su dzudisti uprkos svemu nastavili sa treniranjem sa jednakom voljom i željom za napretkom. Svakako da su nam takmičenja značajna kao jedan od načina verifikacije postignuća, ali još važnija je motivacija za redovnim dolascima na treninge i bavljenju sportskom aktivnosti i u funkciji poboljšanja zdravstvenog stanja“, rekla je Sajonela Krga, trener i predsednica Džudo kluba „Sensei-IN“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad