Yunet
 

Sport

„Dame trče“ u subotu 1. oktobra

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. septembar 2022. • 00:00 •

„Dame trče“ u subotu 1. oktobra

Sedmo izdanje trke „Dame trče“ održaće se u subotu 1. oktobra. Kao i prethodnih godina start trke je ispred gradskog kupališta „Štrand“ u Somboru. Učešće na „najlepšoj gradskoj manifestaciji“ imaju samo dame bez obzira na uzrast. Trči se ruta od pet kilometara kako bi se omogućilo svim zainteresovanim pripadnicama lepšeg pola da završe trku i da dođu do svoje medalje. Cilj cele manifestacije jeste da se još više pokrene aktivizam i potreba za zdravijim načinom života kod dama u našem okruženju. Posebno se to ističe na početku meseca oktobra – međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke.

Ove godine trči se novom trasom od kupališta „Štrand“ Sombor ka „Tromeđi“ po novoj šetališnoj stazi pored Velikog Bačkog Kanala. Start trke je u 16h, a podela startnih brojeva je od 15:30h. Učešće na trci za sve dame je besplatno. Potrebno je poneti samo osmeh i dobro raspoloženje.

U okviru manifestacije „Dame trče“ održaće se i „Trka za srećnije detinjstvo“ pod pokroviteljstvom i u organizaciji Crvenog Krsta Sombor. Održaće se i dve trke za najmlađe i to: trka školske dece od I do IV razreda na 300 metara i Trka predškolaca na 100 metara. Učešće na dečijim trkama je simboličnih 50 dinara, a sav prihod od startnih brojeva će biti prosleđen u humanitarne svrhe.

Sedmo izdanje trke „Dame trče“ organizuje Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ Sombor u saradnji sa Sportskim Savezom Sombor i Crvenim Krstom Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena