Yunet
 

Sport

ARK „Somaraton“ organizovao sedmo izdanje „Dame trče“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 3. oktobar 2022. • 00:00 •

ARK „Somaraton“ organizovao sedmo izdanje „Dame trče“

Iako je kiša pretila da pokvari manifestaciju nije ispela, u subotu, 01. oktobra, na ulazu Kupališta Štrand okupilo se oko 80 dama koje su trčale trku „Dame trče“, koju 7. put u našem gradu organizuje Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ Sombor u saradnji sa Sportskim Savezom Sombor i Crvenim Krstom Sombor uz podršku Sportskog centra „Soko“ Sombor kao i drugih gradskih institucija i privatnih partnera.

Glavnoj trci prethodile su i dve trke pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“ pod pokroviteljstvom i u organizaciji Crvenog Krsta Sombor. Stotinjak somborskih školaraca od I do IV razreda trčalo je svojih 300 metarai time su pokazali veliko zanimanje za fizičku aktivnost.

Pobednik kod dečaka bio je Vuk Bošković, dok je drugo mesto pripalo Uglješi Kerezoviću, a treće Jovanu Maričiću – svo troje učenika je iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ Sombor. Pobednica kod devojčica je bila Nikol Kedveš, Osnovna škola „Bratstvo i jedinstvo“ iz Bezdana, dok su na drugom i trećem mestu bile Minja Šnajderbeg i Milica Resanović obe učenice Osnovne škole „Dositej Obradović“ Sombor.

U glavnoj trci na 5 kilometara, trasom od kupališta „Štrand“ ka „Tromeđi“ po novoj šetališnoj stazi pored Velikog Bačkog kanala, učestvovale su dame iz cele Vojvodine. Viđena je borba dve trenutno najbolje gradske dugoprugašice Tijane Kabić i Damjane Perenčević, obe članice ARK „Somaraton“ Sombor. Boljim finišom u poslednjih 500 metara prvi u cilj je ušla Damjane Perenčević, a druga je bila Tijana.
Treće mesto istrčala je Jelena Čortan članica Arsu „Sledi ME“ Sombor. Četvrta dama bila je Marija Bubalo iz Apatina, dok je na petom mestu bila još jedna članica „Somaratona“ Ana Pešić.

Manifestaciji je prisustvovla i članica Gradskog veća za sport i omladinu – Antonija Nađ Kosanović. Takođe treba istaći da je od učešća i donacija za „Trku za srećnije detinjstvo“ prikupljeno 9.700,00 dinara koji će biti utrošeni za kupovinu igračaka i nastavnog materijala za dečije odeljenje Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad