Yunet
 

Sport

Održan 2. Dečiji fudbalski turnir „Internacional 2022“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. oktobar 2022. • 00:00 •

Održan 2. Dečiji fudbalski turnir „Internacional 2022“

Za dva dana, 1. i 2. oktobra, preko 800 mališana je trčalo za loptom na sportskim terenima kluba „Mladost“ u Apatinu. Fudbalski klub „Internacional“ okupio je ove godine duplo veći broj timova i ekipa nego prošli put.

Svaki prijavljeni klub je došao sa nekoliko generacija a neki su imali predstavnike u svih šest kategorija. Tu su bili naravno svi klubovi somborske opštine a kao i prošli put „Crvena Zvezda“ Beograd, „Spartak“ Subotica, zatim prvi put „Osijek“ iz Hrvatske i „Rudar“ iz Kosovske Mitrovice.

U generaciji 2010. pobednik je bila ekipa „Crvena Zvezda“, drugi je bio „Internacional“, a treći „Rudar“ iz KM.

U generaciji 2011. pobednik je bila ekipa „Odžaci“, drugo mesto „Hajduk“ Kula, a treće „Spektar“.

U generaciji 2012. pobednik je bila ekipa „Derby“ Novi Sad, drugi su bili „Mladost“ Apatin, a treći ekipa „GDM „Novi Sad.

U generaciji 2013. pobednik je bila ekipa „SOFEKS“ iz Futoga, drugi „Spektar“ Sombor, a treća je bila ekipa NK „Osijek“.

U generaciji 2014. pobednik je bila ekipa „Derby“ Novi Sad, druga ekipa „Mladost“ Apatin, a treća „Internacional“ Sombor.

I u generaciji 2015. pobednik je bila ekipa „Hajduk“ Kula, druga „Rudar“ iz KM, a treća „Radnički 1912“ iz Sombora.

„Ponovo smo na turniru ali samo sa dve generacije jer ostali igraju svoja ligaška takmičenja. Odličan turnir i ove godine i prenosićemo naše utiske i drugima i verujem da će i sledeće godine ovo biti mali prostor i da će biti više ekipa“, istakao je Petar Puača, trener „Crvena Zvezda“.

„Danas smo ovde sa dve generacije, a i sutra takođe. Sve pohvale organizatoru, odlična organizacija. Deca vole ovakve turnire, uživaju i fudbalu, ali još više u druženju“, rekao je Mladen Kekić, trener ŠF „Oranž“ Sombor.

„Prijatno sam iznenađen, još nisam bio na ovako velikom turniru za mlađe kategorije. Odlično organizovano svaka čast organizatoru. Sada smo tu sa jedno ekipom ali sledeći put dolazimo brojniji. Nadam se da ćemo ostati što duže u konkurenciji za pehare“, istakao je Jovo Pupovac, trener FK „TSK“ Temerin.

„Susret sa jednog turnira stvorio je divno prijateljstvo sa klubom „Internacional“ i eto nas na njihov poziv danas ovde. Došli smo još juče, ima nas preko 60, i ugostili su nas roditelji dečaka iz somborskog kluba na čemu im se zahvaljujemo. Sve je odlično. Nije bilo lako dalek je put, deca su mala ali prijateljstvo je veliko i nismo se dvoumili uopšte oko dolaska. Veliko iskustvo i veliko zadovljastvo za sve nas za decu posebni“, zaključuje Anis Idrizović, trener FK „Rudar“ Kosovska Mitrovica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena