Yunet
 

Sport

KK „Joker“ spreman za Drugu ligu Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. oktobar 2022. • 00:00 •

KK „Joker“ spreman za Drugu ligu Srbije

Zahvaljujući Košarkaškom klubu “Joker” Sombor ima košarkaški klub u saveznom takmičenju tj Drugoj ligi Srbije. Posle osvojene Regionalne lige somborska ekipa je izborila u Play Offu status drugoligaša i u subotu 9.oktobra prvi susret grupe A igra u Gajdobri protiv ekipe “Hercegovac”.

Ekipa koju predvodi kao i prošle sezone Nebojša Vagić, počela je pripreme u avgustu i po pokazanoj igri opravdane su ambicije da se pokuša ostvariti plasman i u Prvu ligu Srbije. U tri pripremne utakmice savladane su ekipe iz Beograda OKK “Beograd”, “Slodeks”, “Žitko Basket” kao i ekipa iz Mađarske ”NKA”. Prema trenutno dostupnom spisku za drugoligaško takmičenje licencirao je 16 košarkaša. Ekipu će činiti:

Zoran Krstanović, Nino Čelebić, Aleksa Brbaklić, Milan Munižaba, Dušan Bubanja, Nemanja Katušić, Uroš Stević, Strahinja Grujanić, Marko Brekić, Dušan Simjanovski, Aleksandar Sužnjev, Ognjen Vukas, Jagoš Becić, Nemanja Brkić, Veljko Kovačević i Filip Stančević.

U grupi A Druge lige Srbije su pored “Jokera” i pomenutog “Hecegovca”, “Radničkog” iz Kragujevca, “Klik” iz Arilja, “Mladost SP” iz Smederevske Palanke, “Morava” Vladičin Han, “Star” Novi Sad i “Železniča” iz Čačka. Košarkaši će do 24. decembra, za kada je predviđena tronedeljna prvenstvena pauza, odigrati i pet kola prolećnog dela.

Ovome treba dodati da juniorska ekipa ekipa predvođena iskusnim stručnjakom Blagojem Ivićem igra takođe sa velikim ambicijama baraž za Jedinstvenu ligu Srbije I pored dobre seniorske košarke u Somboru će se gledati i najbolja juniorska košarka u Srbiji.

Jedan od osnovnih ciljeva, kako navode svi u upravi kluba, predvođeni Branislavom Jokićem je da pored rezultata i plasmana u viši rang, “Joker” vrati somborsku publiku u Gradsku halu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena