Yunet
 

Sport

Rezultati fudbalskih utakmica klubova somborske opštine

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. oktobar 2022. • 00:00 •

Rezultati fudbalskih utakmica klubova somborske opštine

Raport sa fudbalskih terena gde su igrali klubovi somborske opštine krenućemo od najvišeg ranga Srpske lige Vojvodina gde igraju „Radnički 1912“ i „Stanišić“.

U okviru 9.kola na Gradskom stadionu vodeći tim lige „Radnički 1912“ je ugostio ekipu „Borac“ iz Šajkaša i pobedio je rezultatom 2 : 1.

Time je potvrdio prvo mesto i opravdao ulogu favorita za ovu sezonu. Pobeda je ostvarena malo teže nego što je očekivano jer je već na samom početku utakmice gost iz prvog napada, tj brze kontre, utišao sve navijače somborske ekipe i poveo sa 0 : 1. Ekipi Igora Radusinovića trebalo je dvadesetak minuta da se oporave od malog da kažemo nokdauna, i preuzme veči posed lopte i potpuno kontroliše utakmicu.

Izjednačenje dolazi posle nekoliko neiskorišćenih prilika i u pravom trenutku, u finišu prvog dela. Centaršut Miličkovića, Jovanić prosleđuje Juhiku, koji iz peterca neometano šalje fudbal u mrežu protivnika i to je 1 : 1, pre odlaska na odmor. U drugom delu dominirala je domaća ekipa a gosti skoncetrisani na odbranu retko su bili na drugoj polovini terena. U 69 minutu Marković je posle centaršuta iz kornera najviši pred golom gostiju i dovodi svoj tim u vođstvo. Do kraja susreta gosti su se samo branili i zahvaljujući stativi koju je pogodio Erdelj rezultat se nije promenio i somborski „crveno beli“ su i dalje neporaženi ove sezone na svom terenu. Drugi tim somborske lige u ovom rangu takmičenja „Stanišić“, nije bio uspešan i u Pančevu je poražen rezultatom 4 : 1. Zahvaljujući porazu ekipe „Jedinstvo“ na svom terenu od ekipe „Podunavac“, „Radnički 1912“ sada na prvom mestu ima 4 boda više od ekipe iz Nove Pazova koja je druga i 7 bodova više od trećeplasiranog „Bečeja“ koji ima 15 bodova , kao i ekipe „Tekstilac“ i „Podunavac“. „Stanišić“ je šestim porazom u sezoni ponovo pretposlednji tim lige.

U Vojvođanskoj ligi Sever opštinski ligaš „Sloga“ iz Čonoplje je u 9.kolu je gostovala u Gajdobri ekipi „Hercegovac“, i prvi put ove sezone odigrala nerešeno i bez postignutog gola. Sa ovim bodom je i dalje druga na tabeli iza nepobedive ekipe „Bratstvo 2019“ iz Prigrevice, koja u 9 mečeva do sada ima sve pobede.

U PFL Sombor pobeda, poraz i jedan nerešen rezultat za somborske klubove. Pobedu u 9.kolu ostvario je „Hajduk“ u Staparu savladavši „Budućnost“ iz Mladenova sa 2 : 0. „Kordun“ je u Čelarevu dobio 5 golova a nije dao ni jedan a „ŽAK“ je na svom terenu posle zaostatka od 2 gola uspeo da izvuče nerešeno 2 : 2 u susretu sa ekipom Budućnost iz Gložana. „Hajduk“ je i dalje prvi na tabeli, prate ga „Rusin“ i „Crvenka“, „ŽAK“ je 10. a „Kordun“ poslednji 16.na tabeli.

Za kraj i rezultati gradskih klubova iz MF liga. „Radnički“ Sombor je u 9.kolu MFL 1 u Kupusini izgubio 1 : 3 od ekipe „BSK“ iz Bačkog Brestovca a „PIK“ u 7.kolu MFL 2 izgubio u Riđici od „Graničara“ sa 3 : 0.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad