Yunet
 

Sport

Tijana Kabić – prvakinja države u maratonu za 2022. godinu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. oktobar 2022. • 00:00 •

Tijana Kabić  – prvakinja države u maratonu za 2022. godinu

Atletsko rekreativni klub “Somaraton” i Grad Sombora imali su čemu da se raduju u nedelju 9.oktobra u Novom Sadu, gde je u okviru jubilarnog 30. Novosadskog maratona održano pojedinačno i Prvenstvo Srbije u maratonu za seniore i seniorke. Tijana je stigla od dama prva na cilj i tako postala apsolutna pobednica 30. Novosadskog maratona rezultatom 3 sata 24 minuta i 27 sekundi.

Nakon istorijskog rezultata za Somborski dugoprugaški klub Tijana Kabić je izjavila: ‘‘S obzirom da dve godine zbog kovida nije održano Prvenstvo Srbije, drago mi je što sam ove godine posle bronzane medalje na poslednjem državnom prvenstvu, ponovo stala na pobedničko postolje. Drago mi je da sam osvojila šampionsku titulu, to mi daje satisfakciju za dalji rad i napredovanje. Sada sledi mali odmor i nastup na Prvenstvu Srbije u krosu 22. oktobra u Novom Sadu gde ću nastupiti sa mojom ekipom ARK “Somaraton”.

ARK “Somaraton” je imao još jednog učesnika i debitanta na državnim prvenstvima Damira Milankova koji je takođe uspešno istrčao maratonska 42 kilometra. Svoj oproštaj od maratonske distance imao je Arpad Šarkezi koji je istrčao svoj poslednji maraton u Novom Sadu, a koji je trčao svake godine i to ove godine 15. put za redom od svoje 60 do 75 godine. Svakako podvig za poštovanje i uzor i mnogo mlađim generacijama. Distancu od 25 kilometara u okviru “Novosadskog maratona” istrčali su Boško Jerković, Zoran Nikolić i Vladimir Kesegić dok je Tijana Odobašić istrčala distancu od 10 kilometara.

Da su u Vojvodini najbrži maratonci dokazao je Đuro Borbelj, član Atletskog kluba “Apatin” iz Apatina koji je kod muškaraca bio ubedljivo prvi.

Članovi “Somaratona” Damir Marković i Milan Kovačić u toku vikenda trčali su u Banjaluci na drugom izdanju maratonske trke u glavnom gradu Republike Srpske. Marković je u trci na 10 km bio drugi sa vremenom 38 m 26s a Kovačić je trku završio na petom mestu.

Marković i Kovačić su u subotu predstavljali “Somboski polumaraton” na prvom sastanku “Internacionalne trkačke konferencije” na kojoj su se okupili organizatori trka u Pragu, Ljubljani, Zagrebu, Dubrovniku kao i predstavnici Evropske Atletike. Ovom prilikom je svim učesnicima predstavljena najstarija uličnu trku u Srbiji – Somborski polumaraton a organizatori Somborskog polumaratona su se upoznali sa trenutnim trendovima u svetu trčanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad