Yunet
 

Sport

Ženska ekipa ARK “Somaraton” treća na državnom prvenstvu u krosu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. oktobar 2022. • 00:00 •

 Ženska ekipa ARK “Somaraton” treća na državnom prvenstvu u krosu

Trkački vikend je započeo u subotu u Novom Sadu na državnom prvenstvu u krosu. U veoma jakoj konkurenciji ekipa „Somaratona“ u sastavu Damjana Perenčević, Tijana Kabić i Zorica Kulić osvojila je bronzanu medalju u ekipnom prvenstvu. Ispred somborskih trkačica bile su samo ekipe AK „Sremska Mitrovica“ i AK „Crvena Zvezda“ Beograd. Rezultat je time značajniji jer je ovo prva ekipna medalja sa državnih prvenstava za ARK „Somaraton“ Sombor čime su se samo potvrdili dobri rezultati koje ostvaruju devojke u pojedinačnoj konkurenciji.

Somaratonke su trčale dan kasnije u nedelju u Leskovcu na 21. Leskovačkom polumaratonu. Tijana Kabić osvaja prvo mesto na 10 a na polumaratonskoj trci na 21 kilometar Suzana Filipović je osvojila četvrto mesto.

Istog dana je bio 26. po redu “Ljubljanski marathon”. Među više od deset hiljada trkača iz celog sveta bilo je 25 akmičara “Somaratona”. Trčalo se na distancama od 10, 21 i 42 kilometra Najtežu atletsku disciplinu maraton u dužini od 42 kilometra istrčali su Dejan Nikolić koji je bio i najbrži somaratonac u Ljubljani, Damir Marković, Milan Kovačić, Biljana Vezmar, Maja Bodrožić, Zoran Nikolić Jelena Perenčević, Atila Sič i Vladimir Kesegić.

Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra istrčali su Srđan Buzadžić, Daniel Šokac, Vesna Bjelan, Ilija Zvekanov, Sanja Vojvodić, Branislav Katić, a svoj prvi polumaraton istrčali su Mirjana Došen, Aleksandar Martinović i Ana Pešić. U trci na 10 kilometara učestvovali Josip Major, Katarina Perenčević, Ivana Šokac, Ana Kasap, Predrag Škorić, Nataša Raič Sič i Ljerka Vukmirović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena