Yunet
 

Sport

„Radnički 1912“ u 12. kolu Srpske lige Vojvodine gostuje u Stanišiću

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. oktobar 2022. • 00:00 •

„Radnički 1912“ u 12. kolu Srpske lige Vojvodine gostuje u Stanišiću

„Radnički 1912“ i „Stanišić“ susreli su se nedavno u polufinalu Područnog fudbalskog Kupa i može se reći ekipa „Stanišić“ je napravila iznenađenje i pobedila na Gradskom stadionu u Somboru rezultatom 1 : 0 i izbacila favorizovani somborski klub.

Posle tog poraza „Radnički 1912“ nikako da se vrati na stari kolosek koji ga je doveo na čelo lige ove sezone. Sticajem okolnosti crveno bela ekipa se još nalazi na čelu tabele. Motiva i razloga ima puno da se sa ovog gostovanja vrate sa bodovima i zadrže prvu poziciju. U nedelju u okviru 12.kola igraju u Stanišiću“, domaći „Stanišić“ i „Radnički 1912“ sa početkom u 13.30 minuta. U ostalim susretima izdvojićemo svakako pravi derbi ovog kola koji se igra u Staroj Pazovi gde igraju drugi i treći tim lige „Jedinstvo“ i „Naftagas“ iz Elemira. Ništa manje neće biti zanimljivo ni u Šajkašu gde igraju „Borac“ i „Bečej 1918“ ili u Belegišu gde ekipi „Podunavac“ gostuje „Hajduk 1912“ iz Kule.

Kao što smo rekli prvi je „Radnički 1912“ sa 23 boda, prate ga „Jedinstvo“ sa 22 i „Naftagas“ sa 20 bodova, dok četvrti „Podunavac“ ima 19. „Stanišić“ je pretposlednji sa 7 a „Radnički“ Zrenjanin poslednji sa 5 bodova.

Za kraj ćemo naveti gde i kada igraju ovog vikenda fudbalski klubovi somborske opštine u Vojvođanskoj i Područnoj ligi.
U Vojvođanskoj ligi Sever, u 12.kolu „Sloga“ u nedelju u Čonoplji dočekuje ekipu „Bajša“.

U PFL Sombor se igra isto 12. kolo i somborski „ŽAK“ igra u subotu na svom terenu protiv ekipe Tvrđava iz Bača, istog dana „Kordun“ je domaćiin ekipi „Lipar“ a „Hajduk“ iz Stapara ide u nedelju u goste ekipi „ČSK“ u Čelarevo.

Sve utakmice počinju u 13 časova i 30 minuta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena