Yunet
 

Sport

12. kolo Srpske lige Vojvodine i Vovođanske lige Sever

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 31. oktobar 2022. • 00:00 •

12. kolo Srpske lige Vojvodine i Vovođanske lige Sever

Pregled fudbalskih rezultata počinjemo od najvišeg ranga sa somborskim klubovima tj. Srpske lige Vojvodina. U 12. kolu u nedelju se igrao opštinski derbi u Stanišiću. Domaćin je nedavno izbacio vodeći tim lige iz Kupa i to u utakmici na njegovom stadionu rezultatom 0 : 1, ali u nedelju na domaćem terenu pred svojim navijačima je totalno podbacio i izgubio čak sa 0 : 6.

Kakva će biti utakmica videlo se već posle 10 minuta. Jančić je posle uigrane kombinacije posle kornera već u 6 minutu doveo crveno bele u vođstvo. Zbunjenost domaćih koristi i na ovoj utakmici najbolji igrač „Radničkog 1912“ Antunić i asistira Markoviću i u 10. minutu je duplirana prednost gostiju. Posle dva primljena gola viđena je na momente i zanimljiva utakmica u kojoj „Stanišić“ uspešno parira lideru na tabeli.

Sa rezultatom 0 : 2 se otišlo na odmor. Na samom startu drugog poluvremena, kao i na početku, „Radnički 1912“ koristi uspavanost odbrane domaćih. Odlično ubačenom loptom od svog golmana u šansu dolazi Jovanić, ali je sprečen prekršajem i sudija opravdano dosuđuje penal, domaćem igraču daje žuti karton, pošto je jedan već imao i crveni. Antunić je siguran i to je 0 : 3. Sve je tada bilo jasno, samo ne to koliko će golova primiti domaća ekipa koja je igrala sa 10 igača. Do kraja susreta domaćin i nije igrao loše ali ekipa koju je ovog puta sa klupe vodio Dušan Jevrić je bila veoma raspoložena i postigla je još 3 gola. Červrti daje Jovanić udarcem glavom iz peterca, peti posle greške odbrane Antunić, a šesti posle još jedne greške domaćih, na samom kraju odlični Dimković.

Od ostalih susreta izdvojićemo pobedu „tekstilca“ u novim Banovcima sa 0 :1 i remi u Novo Sadu između „Kabela“ i „Radničkog“ iz Zrenjanina. „Radnički 1912“ je i dalje na čelu Srpske lige sa 26 bodova i prati ga ekipa „Jedinstvo“ iz Stare Pazove sa samo bodom manje 25. Ove dve ekipe su se sada malo odvojile od „Tekstilca“ koji ima 21 bod i „Naftagasa“ sa 20 . „Stanišić“ je kao i „Radnički“ Zrenjanin na začelju sa 7 odnosno 6 bodova.

„Sloga“ iz Čonoplje je igrala 12. kolo Vojvođanske lige na svom terenu u subotu protiv ekipe „Bajša“ i ostvarila pobedu sa 2 : 0 golovima Vukasa. Pobede u ovom kolu su ostvarile samo domaće ekipe. Izdvojićemo ove sezone neporaženu ekipu „Bratstvo 2019“, 5 golova je dato „Vojvodini“ iz Bačkog Gradišta i „Mladost“ koja je u Turiji pobedila „Krila Krajine“ sa 2 : 0. „Bratstvo 2019“ je prvo sa maksimalnih 36 bodova, a pratioci su „Mladost“ i „Sloga“ sa po 25 bodova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena