Yunet
 

Sport

Najava 13. kola u SL Vojvodina, VL Sever i PFL Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. novembar 2022. • 00:00 •

Najava 13. kola u  SL Vojvodina, VL Sever i PFL Sombor

Ostalo je da se odigraju još tri kola pre kraja jesenjih dela prvenstava u kojima se takmiče fudbalski klubovi iz Somborske opštine. Najavićemo utakmice Srpske lige Vojvodina, Vojvođanske lige Sever i Područne fudbalska lige Sombor koje će biti odigrane 5. i 6.novembra.

U 13. kolu Srpske lige Sever ekipa „Radnički 1912“, koja se od 5. kola nalazi na vrhu tabele, igra u subotu na svom stadionu protiv ekipe „Omladinac“ iz Novih Banovaca. Sve drugo osim pobede i potvrde prvog mesta biće iznenađenje za sve poznavaoce fudbalskih dešavanja u ovom regionu. Istog dana prvi pratilac somborskih „crveno belih“ na tabeli sa samo bodom manje, ekipa „Jedinstvo“ iz Stare Pazove igra „derbi kola“ u Odžacima protiv trećeplasirane ekipe „Tekstilac“. Pobeda domaćina bi odgovarala „Radničkom 1912“ ali u ovom susretu sva tri ishoda su lako moguća. Drugi predstavnik somborske opštine koji se nalazi na začelju tabele „Stanišić“ gostuje u Rumi. Ekipa „1.maj“ igra veoma promenljivo ove jeseni, pa je moguće i da „Stanišić“ iznenadi i osvoji prvi bod ove jeseni na gostovanjima. Od ostalih susreta izdvojićemo susret u Kuli, gde „Hajduk 1912“ dočekuje „Borac“ iz Šajkaša koji je u seriji loših rezultata. Tri kola pre kraja prvog dela lige „Radnički 1912“ je prvi sa 26. „Jedinstvo“ drugo sa 25 bodova, slede „Tekstilac“ i „Naftagas“ sa 21 odnosno 20 bodova. Na začelju su „Stanišić“ sa 7 i „Radnički“ Zrenjanin sa 6 bodova.

Pred 13. kolo Vojvođanskog Severa „Sloga“ iz Čonoplje se nalazi se na deobi drugog mesta sa ekipom „Mladosti“ iz Turije sa 25 bodova dok je 11 bodova ispred „Bratstvo 2019“ iz Prigrevice. „Sloga“ u nedelju gostuje u Novom Žedniku ekipi „Preporod“ koja je već tri kola bez bodova, a „Mladost“ je dan ranije gost u Apatinu imenjaku koji je poslednji na tabeli . Lider na tabeli „Bratstvo 2019“ će u Bajši potražiti i 13 pobedu u seriji.

U 13. kolu Područne lige od klubova somborske opštine najteže će biti ekipi „ŽAK“ koja u nedelju gostuje odličnoj ekipi „Lipar“, koja ove sezone bolje igra u gostima nego kod kuće. „Kordun“ iz Kljajićeva ide u Silbaš na susret sa ekipom „naša Zvezda“ koja je takođe u donjem delu tabele, pa je to možda prilika da se donese neki bod u Kljajićevo.

„Hajduk“ koji vodi trku za vrh tabele domaćin je u nedelju u Staparu ekipi „Budućnost“ iz Gložana, konkurent u toj trci mu je ekipa „Rusin“ koja gostuje u Crvenki ekipi koja još nije izgubila na svom terenu. Posle 12 kola na čelu je ekipa iz Ruskog Krstura sa 31 bodom, a prati je „Hajduk“ sa 30 bodova. „Žak“ je na 10. mestu sa 13, a „Kordun“ na poslednjem 16. mestu sa 6 bodova.

Sve utakmice ovog vikenda igraju se sa početkom u 13 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena