Yunet
 

Sport

„Radnički 1912“ osvojio bod kod kuće

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. novembar 2022. • 00:00 •

„Radnički 1912“ osvojio bod kod kuće

„Radnički 1912“ je posle odlične igre u Stanišiću pre nedelju dana, ponovo podbacio na svom terenu. U 13. kolu SLV ugostio je 11. ekipu na tabeli „Omladinac“ iz Novih Banovaca i odigrao samo 1 : 1.

Po viđenom na početku utakmice dobio se utisak da će lideri na tabeli lako dobiti ovaj meč.Krenulo se ofanzivno sa željom da se da go što pre. Matijević je već u prvom minutu pogodio prečku, a u 10. minutu posle akcije Antunića i asistencije Jovanića savladao gostujućeg golmana za 1:0. Očekivalo se da domaćini, koje vodi od prošlog kola povratnik Dušan Jevrić, nastave u istom ritmu i ubrzo postignu još golova, ali gosti su se branili bez greške i otišli na poluvreme sa samo jednim golom u mreži. U drugom delu publika je videla jednu dobru utakmicu sa mnogo trčanja i polu šansi na obe strane.
„Omladinac“ koji sada vodi bivši igrač „Partizana“ Nikola Drinčić je bio većim delom i bolja ekipa što je i potvrdila u 77. minutu kada Mićić izjednačuje rezultat. Do kraja se nastavilo sa otvorenom igrom na obe strane ali bez promene rezultata. Gosti su vrlo lako mogli otići i sa 3 boda kući.

„Prvo poluvreme smo imali problema, znali smo da je domaćin odlična ekipa sa opasnim napadačima. Primili smo gol ali na pauzi napravili analizu i bolje se suprostavili u nastavku. U ovoj ekipi sam tek desetak dana i vidim da ima potencijala što su danas i pokazali. Imamo želje da ubrzamo igru i pojačamo fizičku spremnost i u nastavku takmičenja popravimo plasman“, izjavio je Nikola Drinčić.

Dušan Jevrić, koji vodio somborski tim 2020/21 i doveo ga do 3.mesta na tabeli, sada ima zadatak da zadrži ekipu „Radničkog 1912“ na čelu tabele do kraja sezone. Kako sam kaže prvi zadatak je završiti na čelu još dva kola do pauze, a onda krenuti na posao.

„Utakmica sa dva različita poluvremena. Da li smo prvi go i imali želju i da već u prvom delu možda zaključimo utakmicu, ali protivnik nas je odličnom igrom u svemu sprečio. Bili su mnogo bolji u drugom delu, fizički su spremniji, što se videlo u utakmici. Mi smo izgubili snagu i to je čini mi se glavni nedostatak ove ekipe i na tome moramo raditi u pauzi koja nam sledi. Naravno i pojačati igrački kadar, jer adekvatne zamene nemamo na klupi. To su dve stvari koje se moraju ispraviti ako hoćemo da budemo prvi i prođemo u viši rang takmičenja“, rekao je Dušan Jevrić.

Iako nije pobedio „Radnički 1912“ je ostao na vrhu jer je u „derbiju severa“, ekipa „Tekstilac“ u Odžacima pobedila „Jedinstvo“ iz Stare Pazove i to veoma ubedljivo sa 5 : 0. Od ostalih rezultata izdvojićemo rezultat u Rumi gde je „Stanišić“ napravio iznenađenje i pobedio sa 1 : 0. „Tisa“ je očekivano pobedila u Zrenjaninu sa 3 : 0, dok su u Kuli „Hajduk 1912“ i „Borac“ iz Šajkaša odigrali bez golova 0 : 0.

„Stanišić“ se pobedom odvojio 4 boda od poslednje ekipe i sada će sa „Bačkom“ i „Dinamom“ voditi bitku za plasmana iznad crte.

U sledećem kolu još jedan veliki derbi „Radnički 1912“ igra sa „Jedinstvom“ u Staroj Pazovi dok će trećeplasirani „Tekstilac“ igrati sa ekipom „Bačka“ u Bačkoj Palanci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad