Yunet
 

Sport

RK „Radnički“ osvojio 3. mesto u Prvoj ligi Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. novembar 2022. • 00:00 •

RK „Radnički“ osvojio 3. mesto u Prvoj ligi Srbije

Rvački klub „Radnički“ iz Sombora je ove godine bio učesnik takmičenja u Prvoj ligi Srbije. U konkurenciji 6 klubova somborska ekipa je osvojila 3. mesto.

Po odluci Rvačkog saveza Srbije ovogodišnje takmičenje je organizovano u jednom mestu sa svih 6 klubova, gde su se ekipe borile po jednostrukom bod sistemu – svako sa svakim. Domaćin u subotu 5. novembra bila je ekipa „Zmajevi“ u Petrovcu na Mlavi.

Ekipa Igora Frgića je u prvom kolu izgubila je 6:2 od imenjaka iz Kragujevca koji je na kraju bio i ekipni pobednik Prve rvačke lige Srbije. Jedine poene za „Radnički“ na ovom meču ostvarili su Stefan Liščević i Mate Kiš.

U drugom kolu Somborci su pobedili 7:1 domaćina turnira ekipu „Zmajevi“. Pobede su ostvarili: Danijel Špoljarić, Stefan Liščević, Sabolč Hađmaš, Nemanja Gligorić, Mate Kiš, Aleksa Vukašinović i Ilija Petrović.

U trećem kolu protivnik je bila ekipa „Mladost“ iz Valjeva i rezultat je bio 4 : 4. Pobede su ostvarili: Danijel Špoljarić, Stefan Liščević, Nemanja Gligorić i Ilija Petrović.

U četvrtom kolu rezultatom 6:2 pobeđena je ekipa „Ljubomir Ivanović Gedže“ iz Mladenovca. Pobede za „Radnički“ su ostvarili: Danijel Špoljarić, Stefan Liščević, David Novič, Nemanja Gligorić, Mate Kiš i Ilija Petrović.

U petom poslednjem kolu ekipa „Radničkog“ se sastala sa ekipom „Crvena zvezda“ iz Beograda i meč je odlučivao o drugom mestu. Susret je završen 4 : 4, što je bilo dovoljno beograđanima za drugo mesto dok je „Radnički“ osvojio treće mesto.
Pobede za Sombor su ostvarili: Stefan Liščević, Sabolč Hađmaš, Nemanja Gligorić i Mate Kiš. Prva je ekipa bez poraza „Radnički“ Kragujevac, koja je time obezbedila baraž susret protiv poslednje plasirane ekipe Super lige Srbije.
Najbolji u ekipi „Radnički“ je bio kapiten Stefan Liščević koji je svih pet mečeva pobedio.

Istog dana, u Molu je održan Međunarodni turnir “Kup Mola 2022”. „Radnički“ je predstavljalo 5 mladih takmičara. Osvojeno je četiri medalje, čak su tri bile zlatne i jedna bronzana. Na pobedničko postolje popeli su se Danijel Bojanić (26 kg), Srećko Malbaša (51 kg) i Ilija Hinić (38 kg). Bronzanu medalju osvojio je Nemanja Lončarević u kategorji do 50 kg, dok je Kristian Dobi (52 kg) osvojio peto mesto.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad