Yunet
 

Sport

Rukometaši „Sombora“ ponovo poraženi – „Dalmatinac“ pobedio u gostima

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. novembar 2022. • 00:00 •

Rukometaši „Sombora“ ponovo poraženi – „Dalmatinac“ pobedio u gostima

U 7. kolu Druge lige Vojvodina u rukometu Rukometni klub „Sombor“ ispustio je priliku da osvoji važne bodove i izgubio je u poslednjim minutu igre u Gradskoj hali od ekipe „Zrenjanin“ rezultatom 31 : 32. Posle lošeg početka susreta i zaostatka od 6 golova, ekipa „Sombor“ ipak preokreće rezultat do poluvremena i na odmor odlazi sa dva gola prednosti. U većini drugog dela viđena je rezultatska „klackalica“. „Sombor“ je izjednačio u poslednjem minutu, ipak, pobeda je na kraju pripala gostujućem timu koji su postigli gol odluke u popslednjim sekundama meča. U poraženom sastavu Veljko Pavlović je bio najefikasniji sa 8 postignutih golova, dok su Braun, Dušan Gajin i Sergej Pavlović po 6 puta zatresli mrežu protivničkog golmana.

RK „Dalmatinac“ iz Riđice je pobedio na gostovanju u Putincima rezultatom 28 : 33. Riđičani su na početku napravili razliku od 9 golova i otišli na odmor sa rezultatom 11 : 19. U drugom delu domaći su pokušavali da dođu do izjednačenja ali su najviše stigli do minus 2 gola da bi na kraju pružili ruku ovog puta boljoj ekipi. Strahinja Ležajić je bio najefikasniji gostujući igrač sa 7 pogodaka, dok je Vučković postigao 6.

Ekipa „Sombor“ je i dalje na začelju tabele sa samo jednim bodom, za utehu je to što isto toliko imaju i Putinci“ i „Senta“. „Dalmatinac“ je četvrtom pobedom došao do 4. mesta na tabeli sa osvojenih 8 bodova. Prva je „Crvena Zvezda“ Mokrin sa 14, druga je RA „Dinamo“ Pančevo, a treći „Radnički „ Jaša Tomić koji imaju po 10 bodova.

Narednog vikenda „Dalmatinac“ je domaćin ekipi PIK „Prigrevica“, dok će „Sombor“ gostovati u Jaša Tomić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena