Yunet
 

Sport

FK „Radnički 1912“ – jesenji šampion Srpske lige Vojvodina

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. novembar 2022. • 00:00 •

FK „Radnički 1912“ – jesenji šampion Srpske lige Vojvodina

Pobedom od 4 : 1 u 15.kolu Srpske lige Vojvodina nad ekipom OFK „Bačka“ somborska ekipa se vratila na prvo mesto na tabeli na kojem će i ostati tokom zimske pauze. Ova deveta pobeda u prvenstvu je jedna od najubedljivijih pobeda ove sezone za „Radnički 1912“. Golove su postigli za domaće Glišović u 5 , 45 i 59 minutu i Marković u 48 a za goste Tasić u 32 minutu.

„Radnički 1912“ je otvorio utakmicu golom već u 5.minutu, Loše ispucanu loptu gostujućeg golmana kažnjava Glišović na asistenciju Antunića. Kao i u prošlim izdanjima ove jeseni somborska ekipa često posle postignutog gola ne nastavlja sa pritiskom na protivnika. Polako ali sigurno gosti osvajaju teren i u poslednjih 15 minuta prvog dela su često pred golom Vidakovića. I tako Tasić posle jedne brze akcije u 32.minutu preciznim udarcem sa ivice šesnaeterca izjednačuje rezultat.
Ipak u poslednjim trenucima prvog dela Antunić beži odbrani „Bačke“ a Bratić ga nepropisno zaustavlja za kazneni udarac. Siguran izvođač sa bele tačke je bio u subotu izuzetno raspoloženi Glišović i na poluvreme se otišlo sa 2 : 1 za domaće.. Kao i na početku meča „Radnički 1912“ kreće ofanzivno i u jednoj gužvi pred golom gostiju najspretniji je Vido Marković i u 48 min. je 3 : 1.

Za razliku od prvog dela ekipa Dušana Jevrića sada nastavlja sa napadima i deset minuta kasnije Glišović atraktivnim volejom savladava gotujućeg golmana i povećava prednost na 4:1. Gledaoci na Gradskom stadionu su očekivali još koji gol do kraja utakmice, jer su se pratili rezultati i na drugim utakmicama i visoko vođstvo „Tekstilca“ je moglo dovesti da oni zbog gol razlike budu prvi. „Radnički“ nije postigao pogodak ali ekipa iz Odžaka ga je primila u poslednjim minutima i ova pobeda je bila dovoljna za „titulu“ jesenjeg šampiona. Naravno i „Tekstilcu“ i „Radničkom 1912“ odgovarao je poraz ekipe „Jedinstvo“ u Rumi.

Kompletni rezultati 15.kola su sledeći: kao što smo rekli u Somboru 4 : 1., u Odžacima „Tekstillac“ dobija „Dinamo 1945“ sa 5 : 1 a „Jedinstvo“ iz Stare Pazove gubi u Rumi sa 4 : 0 . „Podunavac“ je iznenadio „Naftagas“ u gostima i pobedio sa 0 : 1 a „Omladinac“ je u Zrenjanina napunio gol domaćina i pobedio sa 1 :7. Ni „Bečej“ nije imao milosti i „Stanišić“ je savladan sa 5 : 0, „Hajduk 1912“ i „Tisa“ su podelili bodove u Kuli rezultatom 1 : 1 dok je „Borac“ u Šajkašu pobedio „Kabel“ sa 2 : 0.

Kao što smo rekli na zimsku pauzu se ide sa ovim raporedom na tabeli. Prvi je „Radnički 1912“ sa 30 bodova, toliko ima i drugi „Tekstilac“ iz Odžaka ali za jedan gol lošiju gol razliku. „Jedinstvo“ je sada treće sa 28 bodova. Na začelju se nije ništa promenilo jer sve tri ekipe poražene, „Bačka“ i „Stanišić“ imaju po 10 a „Radnički“ Zrenjanin sa 9 bodova

„Uspeli smo da krunišemo ovaj deo sezone na pravi način. „Radnički 1912“ je sigurno svojim igrama to i zaslužio iako moramo priznati bilo je problema, bar je to moja konstatacije. Poslednjih mesec dana nikako nismo mogli da odigramo utakmicu u punom najjačem sastavu. Puno je bilo povređenih igrača. Ova ekipa kada je kompletna je mnogo jaka i ne bilo sigurno ovako tesno u gornjam delu tabale. Radićemo u pauzi na tome da rešavamo takve i slične probleme. Želeo bih da zahvalim svim igračima, svim trenerima, upravi kluba jer su svi u ovoj sezoni radili maksimalno što se na kraju i vidi po rezultatu i mestu na tabeli. Lično mislim da će se tako nastaviti i da će Sombor dobiti na kraju i ono što zaslužuje poslednjih godina – jednog fudbalskog prvoligaša“, ističe Dušan Jevrić, trener FK „Radnički 1912“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena