Yunet
 

Sport

Završeni su jesenji delovi fudbalske Vojvođanske lige Sever i Područne lige Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. novembar 2022. • 00:00 •

Završeni su jesenji delovi fudbalske  Vojvođanske lige Sever i Područne lige Sombor

Fudbalski klub „Sloga“ iz Čonoplje jedini je predstavnik somborske opštine u takmičenju Vojvođanske lige Sever, u 15. kolu, poslednjem u jesenjem delu takmičenja izgubio je susret u Ratkovu od domaćina rezultatom 2 : 0. U ostalim susretima ostvareni su sledeći rezultati….“Krila Krajine“ su kao domaćini savladali „Preporod“ sa 1 : 0, „Mladost APA“ je izgubila na svom terenu od „Radničkog 1905“ sa 1 : 2, a bez golova su odigrali u Bačkom Petrovcu domaća „Mladost“ i Hercegovac. U Subotici je „Bačka 1901“ pobedila goste iz Turije sa rezultatom 2 : 0, a „Obilić“ se iz Bačkog Gradišta vratio sa pobedom od 1 : 5. Uspešna u gostima je bila i ekipa „Senta“ koja je pobedila u Bajši sa 1 : 3. Lider na tabeli ekipa „Bratstvo 2019“ u poslednjem jesenjem kolu prvi put ne osvaja 3. boda . Bod u Prigrevici je osvojio OFK „Vrbas“ rezultatom 1 : 1.

„Sloga“ je polusezonu završila na 6 mestu sa osvojenih 25 bodova. Iznad nje je kao peti „Radnički 1905“ iz Bajmoka sa 26 i četvrta „Mladost“ Turija sa isto toliko bodova. Treća je „Mladost“ iz Bačkog Petrovca sa 27 a drugi „Vrbas“ sa 29 bodova. Prva i Jesenji šampion je ekipa „Bratstvo 2019“ sa 43 boda. Poslednja je ekipa „Mladost APA“ sa 8 dok „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta ima bod više na 15.mestu. Prvenstvo se nastavlja u martu naredne godine.

15. poslednje jesenje kolo odigralo se i u Područnoj ligi Sombor. Somborski „ŽAK“ je sezonu zatvorio porazom u Obrovcu rezultatom 2 : 1, „Kordun“ je izgubio u Bačkom Gračacu sa 5 : 2 a „Hajduk“ Stapar je u Liparu osvojio bod rezultatom 1 : 1, što mu je bilo dovoljno da postane jesenji prvak ovog ranga. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati .
„Budućnost“ iz Gložana se vratila iz Bača sa pobedom od 0 : 4, „ČSK“ je kao domaćiin pobedio „ekipu „Naša Zvezda“ sa 2 : 0 a „Crvenka“ ekipu „Budućnost“ iz Mladenova sa 1 : 0. „Polet“ je u karavukovu pobedio 4 : 0 ekipu „Soko“ a „Budućnost“ je kao domaćin u Paragama izgubila od „Rusina“ sa 3 : 5.

Staparski „Hajduk“, uprkos remiju u Liparu uspeo je da ponese jesenji naslov Područne fudbalske lige Sombor sa osvojenih 37 bodova, toliko ima i drugoplasirani „Rusin“ ali i lošiju gol razliku. Treća je „Crvenka sa 32, koliko imaju i četvrti „ČSK“ i petoplasirani „Lipar“.

„ŽAK“ je deseti na tabeli sa 16 bodova, a „Kordun“ poslednji sa 9 koliko ima i „Tvrđava“ koja je na 15.mestu. Prvenstvo se takođe nastavlja početkom marta naredne godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena