Yunet
 

Sport

SOS Liga Budućih Šampiona Sombor 2022/23 – 2.vikend

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 23. novembar 2022. • 00:00 •

SOS Liga Budućih Šampiona Sombor 2022/23 – 2.vikend

Prvi dan drugog vikenda SOS Lige Budućih Šampiona u Somboru obeležili su nastupi najmlađih kategorija, fudbalera u kategoriji Početnici. Prvih šest utakmica videli smo prve korake možda budućih fudbalskih zvezda iz Sombora i Apatina.

Pored domaće ekipe „Oranž“ videli smo najmlađe ekipe klubova „Mladost“ Apatin“, „Internacional“ i „Radnički 1912“ iz Sombora. Ekipa „Internacional“ trenera Mladena Vukovića odigrala je tri utakmice i ostvarila tri pobede.

„Ne učestvujemo samo u generaciji 2011, jer tu imamo najmanje dečaka, ali to ne znači da oni ne igraju ovde, članovi su drugih starijih ekipa, tako da sva deca sa kojima radimo su ovde. Ambicija nemamo, važno je da se ovde igramo i zabavljamo, ako osvojima nešto dobro, ali to nije prioritet ne razmišljamo o tome“, rekao je Mladen Vuković iz FK „Internacional“.

Najmlađi fudbaler FK „Mladost“ su takođe odirali tri meča, dva su izgubili a jedan dobili.

„Ove godine „Mladost“ je sa 6 generacija ovde. Uvek se rado odazivamo pozivu iz Sombora na ovaj turnir. Deca su srećna što su ovde, to vidite i sami na njihovim licima jedva čekaju da dođu i izađu na teren. Oni ovde uče mnogo, ne samo o fudbalu, nego sportu uopšte, ovo takmičenje njima donosi strast, budi želju da budu deo ekipe, ma svašta oni nauče ovde“, rekao je
Strahinja Delić iz FK „Mladost“.

I somborski srpskoligaš FK „Radnički 1912“ ima ekipu među početnicima.

„Ovde smo sa 8 ekipa, u 2010. imamo 2 ekipe. Prijavili smo ekipu i kod najmlađih i mislim da je to pun pogodak organizatora. Važno je da se deca igraju i zabavljaju, pa ako pobedimo pobedimo, nebitno je. I neki od ovih stariji a najviše oni najmlađi, dan pre utakmice ne mogu da spavaju, roditelji nas zovu i kažu da oni jedva čekaju vikend da idu na utakmicu. Velika je draž i nama trenirimna da budemo u balonu sa njima i delimo njihove osećaje i uzbuđenja“, zaključuje Miloš Mijić iz FK „Radnički 1912“.

U subotu posle najmlađih na teren su izlazile ekipe 2010, 2012, 2013, i 2015 godišta Fudbalskih klubova „Hajduk“ Stapar, „Mladost“ Apatin, Spektar“, ŽAK“, Radnički 1012“, „Internacional“, i „Oranž“ iz Sombora. Postignuti su sledeći rezultati. Ukupno smo u subotu videli 64 gola. Najuspešnije su bile ekipe FK „Radnički 1912“ koje su ostvarile u tri susreta tri pobede.

U nedelju drugog dana drugog vikenda Lige u Somboru odigrano je 9 utakmica sa generacija fudbalera rođenih 2010, 2011, 2012, 2014, i 2015. godišta i postignuto je 68 golova. Pored somborskih ekipa na terenu smo videli ekipe „Kordun“ iz Kljajićeva i „Mladosti“ iz Apatina. Najuspešnije su bile ekipe FK „Spektar“ jer sve tri generacije koje su izlazile na teren ostvarile su pobede.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena