Yunet
 

Sport

Rukometni klubovi „Sombor“ i Dalmatinac“ bez bodova u 11. kolu Druge lige Vojvodine

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. decembar 2022. • 00:00 •

Rukometni klubovi „Sombor“ i Dalmatinac“ bez bodova u 11. kolu Druge lige Vojvodine

Rukometni klub „Sombor“ je iskoristio priliku i u dva prethodna kola kada je bio domaćin osvojio maksimalnih 6 bodova ali do treće pobede nije mogao. U 11. kolu Druge lige Vojvodina u Crepaji je gostovao istoimenoj ekipi i doživeo poraz rezultatom 42 : 35 (22:17). Somborci su od samog početka utakmice bili u zaostatku, uglavnom tri do četiri gola a kasnije je ta razlika bila i veća, tako je pobeda ekipe „Crepaja“ više nego zaslužena. Najbolji pojedinac RK „Sombor“ je bio kapiten Veljko Pavlović sa čak 15 postignutih golova.

Rukometaši ekipe „Dalmatinac“ iz Riđice u 11.kolu gostovali su vodećoj ekipi na tabeli „Crvena Zvezda“ u Mokrinu i izgubili rezultatom 44 : 42 (23:16). Riđičanci su loše otvorili meč i tokom celog susreta su jurili zaostatak. Lider na tabeli je igrao promenljivo i „Dalmatinac“ je bio blizu izjednačenja ali u tim trenucima „Crepaja“ nedozvoljava preokret i serijom pogodaka opet pravi razliku. „Dalmatincu“ je pripao finiš susreta i završilo se samo sa dva razlike za domaćina. U poraženom sastavu Lazo Beslać je bio najefikasniji igrač sa 12 postignutih golova, dok je Mihajlo Kuprešanin utakmicu završio sa 8 pogodaka.

Nakon ovog vikenda „Dalmatinac“ drži deseto mesto na tabeli sa osam bodova, dok je „Sombor“ pretposlednji sa pet osvojenih bodova. Narednog vikenda „Sombor“ u derbiju začelja dočekuje ekipu „Putinci“, dok će „Dalmatinac“ u goste ekipi „Senta“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad