Yunet
 

Sport

Josip Major i Ana Pešić – šampioni „Intersport Trkačke lige Somaraton“ za 2022. godinu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. decembar 2022. • 00:00 •

Josip Major i Ana Pešić – šampioni „Intersport Trkačke lige Somaraton“ za 2022. godinu

Josip Major i Ana Pešić su šampioni „Intersport Trkačke lige Somaraton“ za 2022. godinu.

U subotu 17.decembra održano je poslednje 46. kolo lige koju organizuje tokom cele godine ARK „Somaraton“ na stazi od 5 kilometara na šetalištu pored Velikog Bačkog Kanala. Šampion „Intersport Trkačke Lige Somaraton“ za sezonu 2022. godina kod muškaraca je Josip Major. Josip je vratio veliki pehar Lige u svoje ‘’vlasništvo’’. Drugi je Dejan Nikolić, koji je popravio plasman za stepenicu više od prošle godine, a treći Dejan Hrkalović koji se popeo na pobedničko postolje lige po prvi put.

Nova šampionka lige je Ana Pešić. Druga je prošlogodišnja pobednica Mirjana Došen. Treće mesto pripalo je Danici Grujć Firanj koja je svoju poziciju izborila pre svega upornošću te je cele godine propustila samo četiri subotnja kola.
Recimo na kraju, da je od osnivanja ovo bilo 297. kolo „Intersport Trkačke lige Somaraton“ i istrčano je rekordnih 4.675 kilometara (što je razdaljina od Sombora do Dohe u Kataru). Ligu su pored „somaratonaca“ trčali i triatlonci, biciklisti, fudbaleri i drugi sportisti.

Nakon mesec dana pauze krajem januara kreće nova sezona lige za 2023. godinu.

Raspored „ligaša“ do desetog mesta u muškoj konkurenciji : Zoran Nikolić, Nenad Đorđević, Arpad Šarkezi, Miroslav Liščević, Đorđe Munjas, Damir Marković i Srđan Sajlović. Kod dama poredak od četvrtog do desetog mesta predvodi Biljana Vezmar, Sanja Vojvodić, Jelena Perenčević, Ana Pagač, Tijana Odobašić, Ivana Šokac i Snežana Radović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena