Yunet
 

Sport

RK “Dalmatinac“ pobedio „Rumu“, „Sombor“ izgubio u Prigrevici

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. decembar 2022. • 00:00 •

RK “Dalmatinac“ pobedio „Rumu“, „Sombor“ izgubio u Prigrevici

Rukometaši ekipe „Dalmatinac“ su u poslednjem jesenjem 13.kolu Druge lige Vojvodina pobedili ekipu „Ruma“ rezultatom 34:21 (19:12). Domaćini su u prvim minutima napravili razliku i održavali je do kraja susreta. Najefikasniji je bio Mihajlo Kuprešanin sa 11 datih golova. Ovo je bila 6 pobeda i sa 12 bodova „Dalmatinac“ na pauzu ide kao 8.ekipa na tabeli. Isti broj bodova ima i „Crepaja“ na 13.mestu ali slabijom gol razlikom.

Rukometni klub „Sombor“ je očekivano pred pauzu izgubio i meč 13.kola u Prigrevici. Domaćin „PIK Prigrevica“ 4. tim na tabeli bio je prejak i pobedio 41:27 (18:18). „Somborci“ su pružili dobar otpor u prvom delu ali su skroz popustili u nastavku. Najefikasniji je kod gostiju bio Miloš Braun sa 10 pogodaka.Na pauzu se ide sa poslednjeg 14.mesta i 5 bodova na saldu. Toliko ima i 13. „Senta“ dok 12. na tabeli „Putinci“ imaju 7 bodova.

Drugoligaška sezona će biti nastavljena 11. februara. „Sombor“ čeka gostovanje Rukometnoj akademiji „Dinamo“ u Pančevu, a „Dlmatinac“ je domaćin ekipi „Dolovo“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena