Yunet
 

Sport

Održan završni novogodišnji čas Škole plivanja SSK „Polet“ Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. januar 2023. • 00:00 •

Održan završni novogodišnji čas Škole plivanja SSK „Polet“ Sombor

Zatvoreni bazen u gradu sporta u kojem su koreni srpskog plivanja i vaterpola, zbog određenih poteškoća u ova moderna vremena proradio je neočekivano kasno u odnosu na prethodne godine – tek početkom decembra.

Ipak, somborski plivači kao i svi somborci od najmlađih do najstarijih bili su strpljivi i dočekali 03. decembar i dan otvaranja Gradskog bazena. Somborski sportski klub „Polet“ je od prvog dana počeo sa radom svoje Škole plivanja u kojoj je za manje od mesec dana okupio preko stotine mališana koje je uz igru u zabavu učio plivanju.

U danima pred praznike, tačnije 30. januara, treneri Somborskog sportskog klub „Polet“ organizovali su Završni čas Škole plivanja za 2022. godinu na koji su pozvani sve generacije polaznika škole i časova terapijskog plivanja. Poslednji trening je bio pre svega zabava pred Novogodišnje praznike.

„Ovo je bilo baš spontano danas, jeste da smo planirali ovo i očekivali možda i više dece, ali dosta njih je bolesno pa su nam otkazali, bili smo u nedoumici šta ćemo. Ipak kada su nam došli ovi što su došli videli smo da ih je stvarno puno , mislim oko stotinak sa onim najmlađima, i nekako smo se snašli. Ovde su bili svi od onih koji tek uče plivati, preko onih koji su na terapijskim časovima do onih koji su u trenažnim procesima. Sa obzirom da radimo evo manje od mesec dana ubrzali smo neke stvari i pokušali animacijom i zabavom, pogotovo ovim najmlađima da približimo plivanje kao sport jer mislimo da to sport broj jedan i da treba njime da se bave i uživaju u njemu“, rekla je ovom prilikom Sandra Kamber, trener plivanja.

„Sa ovim što smo kasno počeli, smo izgubili sigurno bar 20 posto od ovoga broja dece, nego prošlih godina. Dece koja su selektovana prošle dve godine za plivanje i nastavak rada, sada zbog kašnjenja su otišli na odbojku ili košarku ali dobro važno da se bave sportom. Sombor ima dece za to, ne bojimo se i radićemo na tome na tome da ovakvim radom kao večeras vratimo veliki broj dece u bazen. Škola plivanja radi svakim radnim danom od 19.30h i vrata su svima otvorena“, zaključuje Saša Plavšić, trener plivanja.

Sandra i Saša zajedno sa svojim trenerima organizovali su to veče vrhunsku zabavu za sve polaznike, od igara za najmlađe u malom bazenu preko zanimljivih i atraktivnih igara u velikom bazenu, sa loptama, obručima i plutama do nadvlačenja konopca, pravljenja velikog vira i prskanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena