Yunet
 

Sport

ARSU „Sledi me“ na „Božićnoj trci“ u Kuli

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. januar 2023. • 00:00 •

ARSU „Sledi me“ na „Božićnoj trci“ u Kuli

Treća „Božićna trka“ u Kuli održana je u nedelju 8.januara i u konkurenciji preko 150 takmičara u svim kategorijama bilo je 15 predstavnika Atletsko sportskog udruženja „Sledi me“ iz Sombora. Trčalo se dva puta po dva i po kilometra na putu ka Savinom selu, a trku je završilo 139 takmičara.

Somborsku ekipu predstavljali su atletičari rekreativci i nordijski hodači. Najuspesnija je bila Jelena Čortan osvojivši 3 mesto u ukupnom plasmanu sa vremenom 22 min i 22 sekunde. Prva je bila Branislava Stepanov iz Bečeja a druga Vanja Kovačević iz Kule . Posle Jelene Kroz liniju cilja u Kuli prošle su somborske Danica Galić, pa Sandra Menz, i njena mama Kata Topalovski. Liniju cilja prošli su još i Alida Jerković Dragana i Marija Cvijanović, Darija Perišić i Dragana Milić.

I somborski nordijski trkači, koji su pioniri ovog sporta u našem gradu i široj okolini su rado prihvaćeni na ovakvim sportskim manifestacijama. Ovoga puta najbolje lično vreme u trci na 5 km „prohodao“ je Dragan Nenadov za 37 min 40 sekundi, dok je najbolje vreme kod dama zabelezila Svetlana Čule sa rezultatom 40 min i 27 sekundi. Neznatno sporiji bili su Mira Miljković, Mirjana Cvijanović, Gorana Smolić, a niz je zatvorila Kata Topalovski.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena