Yunet
 

Sport

BK „Sombor“ – Antonio Biset i Vladimir Gubaš na profi spektaklu na Zlatiboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. januar 2023. • 00:00 •

BK „Sombor“ – Antonio Biset i Vladimir Gubaš na profi spektaklu na Zlatiboru

Antonio Biset i Vladimir Gubaš, takmičari sombrskog bokserskog kluba, dobili su priliku na početku godine da se oprobaju i u profesionalnim mečevima.

Bokserska sezona u Srbiji ove godine je počela na Zlatiboru 5. januara. U organizaciji „Balkan Boxinga“, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva omladine i sporta RS, Srpska reprezentativka u olimpijskom boksu Jelena Janićijević, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2022, borila se i pobedila za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Veidman iz Nemačke.

U uvodnim borbama bokserskog profi spektakla, kojih je bilo 4, boksovali su finalisti „Zlatne rukavice 2022“, ali ovaj put u profesionalnom boksu. Među bokserima su bili i dva borca BK „Sombor“ Antonio Biset i Vladimir Gubaš.

Antonio Biset je u poluvelter kategoriji u veoma neizvesnom duelu odlukom sudija remizirao sa Igorom Rogiće dok je Vladimir Gubaš u polusrednjoj kategoriji pokazao odličnu formu i zasluženo slavio u prvom profi meču karijere. Pobedio je izuzetno jakog protivnika Nenada Jovanovića iz Rume.

U druga dva meča Aleksa Marković je nokautom savladao Josifa Bijelića (u lakoteškoj kategoriji), dok je Aleksandra Rapajić u polusrednjoj savladala Nikolinu Gajić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad