Yunet
 

Sport

Testiranje sportista grada Sombora od 23. do 27. januara

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. januar 2023. • 00:00 •

Testiranje sportista grada Sombora od 23. do 27. januara

Sportisti Grada Sombora uzrasta od 12 godina (2010. godište i stariji) sa teritorije Grada Sombora imaju mogućnost da budu testirani najsavremenijim metodama i dobiju procenu trenutnog nivoa fizičke forme povezane sa zdravljem.

Testiranje je omogućila Gradska uprava Sombor i Sportski savez Grada Sombora i ono će se održavati tokom naredne nedelje , od 23. do 27. januara, u Velikoj sali Gradske hale „Mostonga“.

Savez je uputio molbu sportskim klubovima i organizacijama da im do četvrtka, 19. januara dostave spiskove takmičara po selekcijama koji će doći na testiranje, kako bi Savez blagovremeno napravio raspored i satnicu testiranja.

Klubovi su u obavezi da Savezu dostave sledeće podatke: ime i prezime sportiste, godina rođenja, škola. U obaveštenju stoji i da će testiranje obuhvatiti procenu trenutnog nivoa fizičke forme povezane sa zdravljem. Pored specifične baterije testova i standardizovanih mernih isntrumenata, radi se i zdravstveni skrining ispitanika primenom najnovijih zdravstvenih upitnika kojim se jasno definiše kome se odobrava dalja procena. Svi učesnici su obavezni da sa sobom ponesu sportsku opremu – stoji u dopisu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena