Yunet
 

Sport

Održana finalna takmičenja na 12. Kupu nacija u boksu za žene

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 23. januar 2023. • 00:00 •

Održana finalna takmičenja na 12. Kupu nacija u boksu za žene

U završnim borbama na 12. Kupu Nacija u ženskom boksu najviše predstavnika u finalima imala je selekcija Srbije. 15 sa državnim grbom Srbije je ulazilo u ring u Gradskoj hali, dok su Rumunija i Mađarska imala po deset predstavnica u mečevima za zlato, Hrvatska je imala sedam, Holandija i Azerbejdžan pet, a Veliku Britaniju je predstavljalo četiri bokserke. Belorusija, Slovačka, Bosna i Hercegovina su imali po dve, a Nemačka i Kazahstan po jednu.

Prvog vikenda održano je ukupno 13 finalnih mečeva. Reprezentaciju Srbije predstavljalo je šest takmičarki. Dve su osvojile zlatne medalje, Mila Katić u kategoriji 54 kg i Andrea Mitrović u kategoriji 57 kg. Poraze su pretrpele: Milica Pantelić, Radoslava Naca, Teodora Savović i Anastasija Bošković.

U nedelju 22. januara na programu je bilo 19 završnih mečeva iz svih uzrasnih kategorija. Za zlatnu medalju borilo se devet naših devojaka, od kojih su dve članice Bokserskog kluba „Sombor“, Nataša Lukić (44 kg) i Dragana Jovanović (52 kg).
Nataša je nastupila u kategoriji školarki, a Dragana u omladinskom uzrastu. Obe su pobedile svoje protivnice odlukama sudija 4 : 1.

Pored njih dve, zlatom su se okitile i sledeće reprezentativke Srbije: omladinka Sanja Mitić (50 kg), seniorke Jasmina Nađ (52 kg) i Jelena Zekić (54 kg).

Srebrne medalje su osvojili: Nataša Lugomerski, Snežana Šiljković, Elma Hajrović i Sandra Bril.

Sve ukupno Srbija je na 12. Kupu Nacija u ženskom boksu osvojila sedam zlatnih medalja , osam srebrnih, kao i pet bronzanih medalja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena