Yunet
 

Sport

KK „Joker“ : KK „Radnik“ 110:71

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. februar 2023. • 00:00 •

KK „Joker“ : KK „Radnik“ 110:71

Košarkaši „Jokera“ u plej – of fazu Druge muške lige Srbije ušli su ubedljivom pobedom i „stotkom“ i svima pokazali da su najozbiljniji kandidat za najviši plasman.

Prvi protivnik u Gradskoj hali bila je ekipa „Radnik“ iz Surdulice. Svi koji poznaju obe ekipe, nisu sumnjali u pobedu domaćina i to se i ostvarilo. Ubedljiva pobeda rezultatom 110:71. Ekipa iz Surdulice bila je izjednačena samo u prvoj četvrtini, koju su završili sa 18 : 18. Ako su se nečemu i nadali sve im je palo u vodu posle kratkog odmora. Momci Nebojše Vagića su se otvorili na sve strane u napadu i uz dobro odbranu i napravili veliku razliku do poluvremena (32:13). Opušteno i samouvereno se odigralo do kraja meča da bi se na kraju završilo sa 39 koševa prednosti.

Somborsku ekipu u drugom meču u Play Ofu očekuje gostovanje ekipi „Slodes“, u Beogradu. „Slodes“ je u ovom kolu ubedljivo poražen u Kragujevcu i trenutno je poslednja ekipa na Play Off tabeli, tako da bi se očekuju novi bodovi za somborske „jokere“. Sa obzirom na to da je „Borac“ Zemun izgubio od ekipe „Star“, „Joker“ je zauzeo drugu dobitnu poziciju na tabeli.

U somborskom timu i u ovom susretu bilo je 6 igrača sa dvocifrenim saldom. Najefikasniji je bio kapiten Krstanović sa 18, pratili su ga Vukas sa 17, Brekić sa 15 Čelebić sa 14, i Sužnjev i Munižaba sa 11 koševa.

U predigri ovog susreta odigran je meč 14. kola „Triglav – kadetska liga Srbije“ u kojem su kadeti KK „Joker“ ppobedili vršnjake iz novosadske „Vojvodine“ rezultatom 96:81 (25:21, 23:17, 22:25, 26:18).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena