Yunet
 

Sport

Milica Zanze vicešampionka Srbije u disciplini na 60m u kategoriji mlađih pionirki

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. februar 2023. • 00:00 •

Milica Zanze vicešampionka Srbije u disciplini na 60m u kategoriji mlađih pionirki

Atletičarka AK „Maraton“ Milica Zanze osvojila je drugo mesto u disciplini na 60m u kategoriji mlađih pionirki na Prventvu Srbije održanom proteklog vikenda. Iz somborskog kluba ističu da je disciplina na 60m bila i najbrojnija, jer je u njoj nastupilo 48 takmičarki koje su bile raspoređene u šest grupa.

U svojoj kvalifikacionoj trci Milica je istrčala deonicu za 8.26 sekundi i kao prva u grupi izborila učešće u finalu. U finalu je, sat vremena kasnije, istrčala novi lični rekord 8.14 sekundi i osvojila srebrnu medalju. Prvakinja države postala je Anđela Cvetković iz novosadske „Vojvodine“ koja je trku istrčala za 8.02 sekundi, što je ujedno i dvoranski državni rekord. Trećeplasirana je bila Petra Kragović (8.14) iz ekipe „Vožd“ Jagodina.

Na dvoranskom državnom prvenstvu nastupile su i Anja Vodeničar u disciplini skok u dalj i Tijana Borić u trci na 200 metara. Obe su zauzele šesto mesto, uz nove lične rekorde. Anja je skočila 4.59 metara, dok je Tijana svoju trku istrčala za 29.13 sekundi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena